1. yle.fi
  2. Uutiset

Ruotsalainen Natasha Crown kasvattaa maailman suurinta pyllyä hyvinvointinsa uhalla – ”Rakastan venäläistä rulettia, enkä halua olla tavallinen”

Göteborgissa asuva Natasha on tehnyt kolme brasilialaista pyllynkohotusleikkausta ja neljäs on valmisteilla. Onko siinä mitään järkeä?

Perjantai
Perjantai-dokkari: Maailman suurin pylly
Perjantai-dokkari: Maailman suurin pylly

Viisitoista purkkia.

Ruotsalainen tosi-tv-tähti Natasha Crown on väittänyt (siirryt toiseen palveluun)syövänsä sen verran hasselpähkinälevite Nutellaa kuukaudessa. Pelkästään 100 grammaa levitettä sisältää 577 kilokaloria ja 55,9 grammaa sokeria. Peruspurkki painaa puoli kiloa.

Jutut hänestä ovat kerrasta toiseen iltapäivälehtien luetuimpia, Instagram-seuraajia hänellä on lähes 200 000 ja hän vierailee amerikkalaisissa sekä brittiläisissä keskusteluohjelmissa kertomassa tarinaansa: hän haluaa maailman isoimman pyllyn.

Miksi 24-vuotias ihminen suunnittelee neljättä brasilialaista pyllynkohotusleikkausta hyvinvointinsa uhalla?

Mikään ei riitä?

Päivää ennen kuvauksia Natasha ja hänen managerinsa peruvat osallistumisensa. He vetoavat siihen, että heillä on huonoja kokemuksia kuvausryhmistä. Saan sähköpostin iltaa ennen lentoani: Perumme osallistumisemme. Kiitos.

Kuvaajani on tuntia aiemmin astunut Ruotsin-laivalle ja on syömässä iltabuffetissa. Lentoni Göteborgiin lähtee aamupäivällä. Tilanne on mahdoton. Kiihkeä sähköpostiviestittely tuottaa kuitenkin tulosta – peruminen on peruttu.

Natasha Crown, 24.
Natasha Crown, 24.Yle: Juha Tuominen

Kaikki menee suhteellisen hyvin, vaikka vaikeuksia on. Natasha kertoo, että hänen asunnossaan on vesivahinko, mikä estää siellä kuvaamisen. Kun sitten pohdimme kuvauspaikkoja, jotka liittyvät Natashan menneisyyteen, vastaus on hämmentävä: ei niitä ole. Kuvaamme lopulta hotellissa, kiinalaisessa ravintolassa, kauppakeskuksessa ja kuntosalilla.

Ensimmäisessä haastattelussamme Natasha toistaa tuttua mantraa: brasilialaiset pyllynkohotusleikkaukset ovat ongelmattomia, ainakin hänelle (eivät ne ole (siirryt toiseen palveluun)).

Natashalle on sovittu loppuvuoden paikkeille neljäs pyllynkohotusleikkaus. Siinä ylimääräinen rasva imetään eri osista hänen vartaloaan ja siirretään takapuoleen. Sitä varten Natasha ryhtyy toden teolla lihottamaan itseään pari kuukautta ennen leikkausta, jotta irrotettavaa rasvaa olisi enemmän.

Olen nähnyt paljon vaivaa. En aio lopettaa.

Natasha Crown

Natasha on myös sitä mieltä, että hänen rintansa ovat puutteelliset.

– Ne ovat ihan liian pienet suhteessa pyllyyni, niin sillekin on tehtävä jotain, hän nauraa.

Ihan tavallinen lapsuus

Natashan tarina ennen 20 ikävuotta on aika tavallinen ja periruotsalainen. Kuten Natasha hokee monta kertaa viikonlopun aikana, sitä voisi kutsua jopa vähän tylsäksi.

Natasha, veli ja vanhemmat muuttivat Serbiasta Ruotsiin Natashan ollessa 10-vuotias. Hän oppi kielen noin vuodessa, ja koulu eteni hyvillä arvosanoilla. Hän harrasti intohimoisesti lentopalloa ja oli haka luonnontieteissä. Natasha Crown - se ei hänen oikea nimensä - oli todellinen ruotsalaisen kansankodin malliesimerkki.

– Olin todellinen ”hyvä tyttö”, minulla oli hyvä lapsuus. Äiti ja isä halusivat, että minusta tulisi lääkäri.

Toisin kävi. Natasha teetti 20-vuotiaana ensimmäisen kauneusleikkauksensa. Kysyn viikonlopun aikana monta kertaa, monella eri tavalla, miksi hän on lähtenyt tälle tielle?

– Olin seksikäs ja hyvännäköinen, mutta se ei riittänyt minulle. Kun alkaa teettää leikkauksia, se on kuin neitsyys menisi. Kun sen kerran aloittaa, sitä ei voi lopettaa.

Rakastan venäläistä rulettia. Sitä tämä on.

Natasha Crown

Ainoa kuvauspaikka, joka liittyy millään tavalla Natashan menneisyyteen, on hänen entinen lukionsa.

– Inhosin opiskelemista, se oli niin tylsää. Vanhempani aina toitottivat, että jos sinulla on hyvät arvosanat, sinulle tapahtuu hyviä asioita. Jos on huonot arvosanat, käy huonosti.

Tulkitsijasta riippuen, Natasha Crownille ei ole käynyt lainkaan huonosti. Vielä.

Venäläistä rulettia?

Brasilialaisessa pyllynkohotuksessa rasvaa siirretään noin 300–500 grammaa pakaraa kohden. Natasha ja hänen luottolääkärinsä ovat yhdessä valinneet, miltä alueilta rasva imetään ja ruiskutetaan pakaroiden ihonalaiseen rasvakerrokseen. Rasvaa pitää siirtää hitaasti ja vain pieniä määriä kerrallaan.

Vaikka rasvansiirto on monia menetelmiä helpompi ja ongelmattomampi plastiikkakirurginen toimenpide, brasilialainen pyllynkohotus on aiheuttanut lukuisia kuolemantapauksia. Natasha ei suostu käymään kuin yhdellä lääkärillä, ja ruotsalaislääkäri on suorittanut kaikki kolme toimenpidettä.

– Painoni on noussut 40 kiloa siitä kun ryhdyin kasvattamaan pakaroitani. Olen nähnyt paljon vaivaa. En aio lopettaa.

Natasha Crown vaateostoksilla
Natashalle vaatteiden ostaminen tuottaa ongelmia.Yle: Juha Tuominen

Järki sanoo, että Natashan toimet ovat järjettömiä. Sillä on suoranaisia vaikutuksia hänen elämäänsä: Natashan on varattava lentokoneesta kaksi penkkiä mahtuakseen istumaan, hän ei pysty enää nukkumaan selällään ja liikkuminen on vaivalloista. Hän myöntää pitkän väännön jälkeen, että hän ottaa tietoisen riskin.

– Rakastan venäläistä rulettia. Sitä tämä on.

Ei aikaa parisuhteelle

Natashan arki kuulostaa hyvin toisteiselta: on haastatteluiden tekemistä Ruotsissa ja ulkomailla, sitten syödään ja käydään kuntosalilla, lopulta nukutaan. Seuraavana päivänä sama otetaan uusiksi. Muuhun ei ehdi.

– Minulla ei ole aikaa olla parisuhteessa. Tällainen elämä on minulle pakkomielteistä.

Natasha väittää, että hänen päämääränsä ei ole tulla kuuluisaksi. Hän ei olisi pahoillaan, jos niin sattuisi kuitenkin käymään. Hän väittää, että hänellä on sovittuna ”suuria juttuja” ulkomailla, mutta niistä hän ei voi kertoa sen enempää. Yhden unelman hän suostuu kertomaan.

– Haluan oman vaatemerkin!

Natasha Crown ei pysty ostamaan tavallisia vaatteita. Hän sanoo, että hänellä on assistentti, joka ostaa hänelle erityisvaatteita internetistä. Peruskaupan kaikkein venyvimmätkään housut eivät ole suunniteltu hänen pakaroilleen.

Natasha unelmoi omasta vaatemerkistä, mutta sitä odotellessa hän ja hänen managerinsa - joka on koko ajan mukana kuvauksissamme - tienaavat pääosin ulkomaisista tv-haastatteluista ja Natashan omista nettisivuista. Kerran viikossa Natasha vetäytyy vuokraamaansa toimistotilaan ja vetää tunnin mittaisen eroottisen tanssiesityksen. Se on tietty maksullinen.

Natasha Crown esiintyy webbikameran edessä.
Natasha Crown esiintyy webbikameran edessä.Yle: Juha Tuominen

Miehet eri puolilta maailmaa katsovat esitystä ja esittävät Natashalle toiveita.

– Minua pyydetään syömään makkaroita tai banaaneja, Natasha nauraa.

Natasha ei suostu paljastamaan, kuinka paljon verkkoliikennettä hänen sivuillaan oikeasti on. Hän vakuuttaa, että sitä on ”tosi paljon”.

Mikä on vikana tavallisuudessa?

Ensivaikutelmani Natasha Crownista on hyvin erilainen kuin lööppikama. Hän on hauska haastateltava ja helposti naurava ihminen. Todella mukava ja väliajoin hersyvä.

Liikuntarajoitteistaan huolimatta hän nostaa jalkaprässissä 190 kiloa. On helppo ymmärtää, miksi häntä pyydetään haastatteluihin ja miksi hän nousee otsikoihin. Hän on karismaattinen ihminen, ja itse asiassa viikonlopun vähiten kiinnostava asia on hänen äärimmäinen kehonmuokkauksensa.

En tiedä auttaako häntä, että yksi kuvausryhmä lisää kiinnittää hänen pyllyn kasvatukseen huomiota. Ehkä hän ei kasvattaisi pyllyään hyvinvointinsa uhalla, jos hän ei saisi siitä julkisuutta.

Natashalla on täysi oikeus muokata kehoaan ja toteuttaa omia kauneusihanteitaan. Siihen ei esimerkiksi miestoimittajalla ole oikeutta tulla moralisoimaan.

Lääketieteelliset riskit ovat ihan toinen asia, ja siitä häntä on varoiteltu ja paheksuttu amerikkalaisia keskusteluohjelmia (siirryt toiseen palveluun)myöten. Natasha on päättänyt ajatella toisin.

– Ihminen voi kuolla vaikka auto-onnettomuudessa, hän pohtii.

Totean, että kirurgisia toimenpiteitä ja auto-onnettomuutta ei voi verrata toisiinsa, mutta emme tietenkään pääse asiasta yhteisymmärrykseen.

Aina sitä samaa?

Sunnuntai-iltana, kuvausten päätteeksi, toivotamme toisillemme kaikkea hyvää. Natasha on menossa yöksi ystävänsä luokse, kun hän ei voi palata omaan kotiinsa. Hän sanoo olevansa väsynyt pitkän työviikon jälkeen, joka on sisältänyt yksinomaan haastatteluiden tekemistä, salilla käyntiä, syömistä ja nukkumista.

Hän on hokenut koko viikonlopun inhoavansa tavallisuutta. Hän on kritisoinut Ruotsia ja ruotsalaisten arkista elämää.

– Ruotsissa on aina tällaista: herätään, syödään, mennään töihin, tullaan kotiin, mennään nukkumaan. Ei pysty!

Natasha Crown
Natasha Crown muutti Ruotsiin 10-vuotiaana.Yle: Juha Tuominen

Meillä on ollut Natashan kanssa monta suorasukaista keskustelua viikonlopun kuluessa. En silti halua viimeiseksi sanoa ääneen ajatusta, mikä on pyörinyt mielessäni kaiken aikaa: etkö sinä tee loppujen lopuksi ihan samaa?

Perjantai käsittelee tosi-televisiota tänä perjantaina 19. lokakuuta klo 21.05 TV1:llä alkavassa suorassa lähetyksessä. Ohjelmassa on vieraina Temptation Islandista tutut tosi-tv-tähdet Vilma ja Elias, Love Islandista ensimmäisenä pudonnut Johanna ja Fremantle Median toimitusjohtaja Joonas Hytönen.

Lue seuraavaksi