Älä koe huonoa omaatuntoa, jos katselet työpäivän aikana söpöjä eläinvideoita. Eläinvideoiden katsominen on nimittäin todettu terveelliseksi toiminnaksi. Positiiviset tuntemukset kuten ilo ja ihastus lisääntyvät, samalla pelko sekä stressi vähenevät.
Jo lyhyt hetki eläinvideoon keskittyen näkyy aivoissa
Positiiviset hetket rentouttavat aivoja ja vapauttavat resursseja uuden oppimiseen sekä motivoivat toisten auttamiseen ja empatiaan.
– Jopa lyhyetkin positiiviset hetket rentouttavat mieltä. Myös työn tuottavuuden on huomattu lisääntyvän eläinvideoiden lyhyen katselun ja niiden tarjoaman rauhoittumishetken seurauksena, kertoo tunteiden näkymisestä aivoissa väitellyt filosofiantohtori ja aivotutkija Heini Saarimäki.
Videoiden katselu siis tuottaa pitkällä aikavälillä hyvää elämää.
Positiiviset tuntemukset lisääntyvät, pelko sekä stressi vähenevät.
Heini Saarimäki
Puoli seitsemän kuvasi terveysvaikutteisen videon. Kokeile, miltä tuntuu alpakkameditaatio. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Alpakan katse rauhoittaa
Miksi jo pelkkä eläinvideon katsominen saa aikaiseksi tunnereaktion?
– Aivot simuloivat nähtyä tilannetta. Eli aivoissa alkaa tapahtua samoja toimintoja kuin jos olisit itse söpön eläimen seurassa tai silittäisit sen pehmeää villaa, Saarimäki kuvailee.
Aivojen kuvantamismenetelmillä on todennettu, että tunteet muokkaavat koko aivojen toimintaa. Positiiviset tuntemukset erittävät mielihyvähormoneja, joiden seurauksena stressi vähenee ja sitä kautta terveysvaikutukset ovat kiistattomat.

Alpakka on erityisen tehokas stressin lievittäjä. Sillä on suuret silmät ja hymyilevä perusilme.
Rauhoittava ja hyväksyvä olemus vaikuttaa suoraan katsojan kokemukseen lisäten hyvän olon tunnetta.

Alpakan villa ei kutita
Alpakat ovat Suomessa lemmikkieläimiä, mutta tuottavat myös herkkäihoisille sopivaa villaa. Nyt alpakat palvelevat myös rentouttajina. Tutustu alpakkaäiti Julietan ja lauman elämään.

Katso myös: