JHL:n lakko vaikuttaa kouluruokailuihin Seinäjoella – eväät mukaan oppilaille maanantaina ja tiistaina

Ruokailu pystytään järjestämään Seinäjoella päiväkodeissa ja muutamassa pienemmässä koulussa. Lakko ei kohdistu sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden ruokapalveluihin.

lakot
Oppilaita syömässä kouluruokaa Kastellin monitoimitalolla
Timo Nykyri / Yle

JHL:n lakon vaikutukset näkyvät Seinäjoen alueen kouluissa ensi viikon maanantaina ja tiistaina. Valtaosassa alueen kouluja, lukuunottamatta muutamaa pienempää koulua, ruokailua ei pystytä järjestämään lainkaan. Huoltajia pyydetään varaamaan lapsilleen huoneenlämmössä säilytettävät eväät.

Ruokailu järjestetään päiväkodeissa, mutta joihinkin yksiköihin erityisruokavalioita tai kasvisruokavalioita ei pystytä järjestämään, eli huoltajien tulee varata lapsilleen eväät näissä tapauksissa. Lakko ei kohdistu perhepäivähoitoon eikä sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden ruokapalveluihin.

Tiedote lakon vaikutuksista ja yksiköistä löytyy Seinäjoen kaupungin sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

Seinäjoen kaupungin sivistys- ja hyvinvointijohtaja Heikki Vierulan arvion mukaan henkilöstöstä on lakossa vajaa sata ihmistä.

– Lakko tuli mahdollisimman huonoon aikaan syysloman takia. Tänään meiltä on kuitenkin lähtenyt tiedote kaikkien oppilaiden ja päiväkotilasten vanhemmille, Vierula sanoo.

Vaikutuksia lakolla voi olla loppuviikkoonkin ruokalistojen osalta, mutta ruokailu pystytään todennäköisesti järjestämään keskiviikosta eteenpäin normaalisti.

Liikuntapalveluissa on joitakin muutoksia lakon aikana. Iltojen vuorot on peruttu Jouppilanvuoren jäähallista ja harjoitushallista kello 16.00 alkaen. Seinäjoen jäähallissa vuorot ovat normaalisti ja Jääurheilukeskus on avoinna kello 7.00-16.00.