Lakko sulkee liikuntapaikkoja Lahdessa ensi viikolla

Uimahallit ovat Saksalan hallia lukuunottamatta auki normaalisti

Kuva: Petri Niemi/Yle

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n julistama lakko sulkee liikuntapaikkoja alkuviikolla.

Uimahallit ovat auki normaalisti, paitsi Saksalan uimahalli on tiistaina 23.10. aamupäivän suljettuna ja avataan kello 13.30. Urheilukeskuksessa suljettuna ovat Suurhallin liikuntatilat, mäkikatsomon liikuntatilat, hyppyrimäet ja pääkatsomorakennuksen juoksusuora. Myös Mukkulan palloiluhalli ja Kisapuiston pukuhuoneet ja jalkapallostadion ovat suljettuina 22.10.-23.10.

Lakko vaikuttaa myös esimerkiksi ruoka- ja laitoshuoltopalveluihin. Varhaiskasvatuspalvelut toimivat normaalisti, mutta päiväkotien ruokalistoissa voi maanantaina ja tiistaina olla muutoksia. Päijät-Hämeen Laitoshuoltopalvelut huolehtii ensisijaisesti päiväkotien siivouksesta. Päiväkotien lisäksi myös muissa kiinteistöissä siivous voi olla puutteellista. Terveydenhuollon kohteet on kuitenkin suljettu lakon ulkopuolelle.

Päijät-Hämeen Ateriapalvelu sulkee osan henkilöstöravintoloistaan, osa tarjoaa tavallista suppeamman valikoiman. Suljettuina ovat Salpausselän kuntoutussairaalan Deliketti, Aikuiskoulutuskeskuksen kahvio Lakki ja kaupunginsairaalan Kasaretti . Kouluissa on ensi viikolla syysloma, joten niiden toimintaan lakolla ei ole vaikutusta.

Kirjastot pyritään pitämään auki normaalisti, mutta itsepalveluaikoja saatetaan joutua pidentämään. Lahden kaupunginteatterissa lakko ei näillä näkymin vaikuta yleisön palveluihin.

Lakko alkaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ja kestää kaksi vuorokautta. Lakolla vastustetaan hallituksen suunnittelemia heikennyksiä irtisanomissuojaan.

Päivitetty 19.10.2018 klo 13:51: Lisätty tietoa henkilöstöravintoloiden tilanteesta.