Posion vasta valittu kunnanjohtaja jää äitiysvapaalle

Kunnanjohtaja anoo äitiys- ja vanhempainvapaata ensi vuoden lokakuuhun asti.

kunnanjohtajat
Äitiyspakkauksen tavaroita
Petra Ristola / Yle

Posion vakituiseksi kunnanjohtajaksi vasta valittu Heli Knutars jää äitiysvapaalle. Knutars anoo äitiysvapaata 11. joulukuuta lähtien ensi vuoden huhtikuun puoliväliin ja sen jälkeen vanhempainvapaata lokakuun 22. päivään asti.

Kunnanhallitus päättää vapaan myöntämisestä ensi maanantaina.

Knutars on johtanut Posion kuntaa määräaikaisena neljä vuotta. Posion kunnanvaltuusto valitsi hänet vakituisen kunnanjohtajan virkaan viime maanantaina.

Posion kunnanhallituksen puheenjohtaja Olavi Lehtiniemi (kesk.) sanoo, että kunnanjohtajan äitiysvapaa ei tullut yllätyksenä.

Lehtiniemi kertoo, että kunta laittoi kunnanjohtajan viran auki syyskuussa, koska Knutarsin määräaikainen pesti oli loppumassa. Knutars on aiemmin valittu kunnanjohtajaksi kuluvan vuoden loppuun asti.

– Knutars ei nelisen vuotta sitten suostunut vakinaiseen kunnanjohtajan virkaan, mutta kun toistaiseksi voimassa oleva virka tuli haettavaksi, hän haki ja tuli valituksi.

Kunnanjohtajan äitiysvapaat ovat Lapissa hyvin harvinaisia.

– Minäkin olen ollut kuntapäättäjänä vuodesta 1974 ja tämä on ensimmäinen kerta, Lehtiniemi sanoo.

Posion ei tarvitse hakea heti uutta kunnanjohtajaa, sillä kunnan hallintosäännön mukaan kunnanjohtajaa tuuraa hänen sijaisensa, hallintojohtaja Eija Ahola.