Yksi Ulvilan Cannonball-huumejutun päätekijöistä veti valituksensa pois hovioikeudessa – vajaan neljän vuoden vankeustuomio jää voimaan

Huumejutusta tuomittujen valitukset ovat käsittelyssä Vaasan hovioikeudessa.

Cannonball MC
Cannonballin tilat Ulvilassa, poliisioperaatio
Katja Halinen / Yle

Yksi kesäkuussa tuomituista Cannonball-huumejutun päätekijöistä on perunut valituksensa hovioikeudessa.

Vuonna 1971 syntynyt mies tuomittiin vankeuteen kolmeksi vuodeksi ja kymmeneksi kuukaudeksi törkeästä huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta. Satakunnan käräjäoikeuden langettama tuomio jää valituksen peruunnuttua voimaan.

19 tuomitusta yhdeksän valitti tuomiostaan Vaasan hovioikeuteen. Myös syyttäjä oli tyytymätön yhden pääepäillyn tuomioon. Hänelle haettiin yli 10 vuoden vankeusrangaistusta, mutta käräjäoikeus tuomitsi hänelle neljän ja puolen vuoden rangaistuksen.

Valitukset ovat tällä hetkellä käsittelyssä Vaasan hovioikeudessa.

Huumekauppaa verkossa

Käräjäoikeuden mukaan tuomitut ovat vuoden 2017 aikana myyneet ja välittäneet yli 16 kiloa amfetamiinia, noin 6 000 ekstaasitablettia, 700 grammaa MDMA-jauhetta, 200 grammaa kokaiinia, 380 millilitraa amfetamiiniöljyä ja 300 LSD-lappua. Rikoshyöty huumekaupoista on ollut yli 370 000 euroa.

Huumeita myytiin pääasiassa internetin anonyymin tor-verkon kautta. Syyttäjän mukaan kauppiaiden käyttämät profiilit olivat myyntimäärältään Suomen merkittävimpiä huumekauppiaita, ja huumeita postitettiin ympäri maan.

Jutun käsittelyn alkaessa kiinniotettuina oli kymmenen henkilöä, joista kuusi kuuluu poliisin mukaan rikollisjärjestönä pidettyyn Cannonball MC -moottoripyöräkerhoon. Osa epäillyistä myönsi syyllistyneensä törkeisiin huumausainerikoksiin, mutta kaikki kiistivät olevansa Cannonball -järjestön jäseniä tai toimineensa sen alaisuudessa huumeita myydessään.

Lue lisää:

Syyttäjä tyytymätön Ulvilan Cannonball-huumejutun pääepäilyn tuomioon – myös vastaajista yli puolet aikoo valittaa

Ulvilan Cannonball-huumeoikeudenkäynnistä kovat tuomiot – järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvät syytteet hylättiin kaikilta