Katariinan meripuistoon sauna? Ideakilpailun voittaja ei halua toteuttaa visiotaan – neuvotteluja jatketaan toisen yrittäjän kanssa

Kaupunki haki ideakilpailulla uutta toimintaa meripuistoon, josta palvelut puuttuvat tällä hetkellä tyystin.

Kotka
Pojat keinumassa Kotkan Katariinan meripuistossa.
Miina Sillanpää / Yle

Kotkan kaupunki on hakenut ideailpailulla uusia palveluja Katariinan meripuistoon.

Kilpailuun osallistujien oli tarkoitus esittää toteuttamiskelpoinen idea, joka palvelisi puiston asiakkaita. Ehdotuksen piti myös sopia ympäristöön.

Palkintona ideakilpailun voittajalle on vuokrasopimus alueesta kilpailuehdotuksen toteuttamiseksi. Kaavamuutosprosessin jälkeen tavoitteena on, että ehdotuksen mukainen projekti toteutetaan mahdollisimman pian.

Perjantaina kaupunki kertoi kilpailun tuloksista, jotka olivat hieman yllättävät. Voittajaksi valikoitui ehdotus nimeltä Aquila. Siihen sisältyy muun muassa kahvila-ravintola, jonka kerrosala olisi 210 neliömetriä.

Voittajan ehdotus oli kannanotto

Kaupungin mukaan voittajaehdotuksen tekijä ei kuitenkaan aio toteuttaa hanketta. Hän oli osallistunut kilpailuun lähinnä kannanottona ja kiinnostuksesta meripuistoa kohtaan.

Kotka aikoo aloittaa jatkoneuvottelut kilpailussa toiseksi tulleen ehdotuksen tekijöiden kanssa. R/S -nimisen idean takaa löytyy yrittäjäpariskunta Niina Utter ja Niko Löyttynen, jotka pyörittävät Kotkassa useaa ravintolaa.

Myös voittajaehdotus Aquilaa saatetaan hyödyntää meripuiston tulevassa suunnittelussa. Yrittäjä Niina Utter on vielä tässä vaiheessa vaitonainen yksityiskohdista, eikä myöskään kaupunki ole julkistanut suunnitelman yksityiskohtia. Yrittäjät tapaavat kaupungin kanssa parin viikon kuluttua.

– Monta asiaa on vielä ratkottavana esimerkiksi lupien suhteen. Alueella ei ole tällä hetkellä esimerkiksi wc-tiloja tai ravintolaa ja olisi hyvä, että siellä olisi myös toisiaan tukevaa liiketoimintaa, sanoo Utter.

Ravintolan lisäksi paikalle olisi tulossa muitakin palveluja. Ylen tietojen mukaan kyseessä olisi saunarakennus.

Kotkan kaupunkisuunnittelujohtaja Markku Hannonen muotoilee asian niin, että R/S on laajempi liikeidea ja myös rakennuksena isompi. Neuvottelujen myötä nähdään, onko idea toteuttamiskelpoinen. Avainsana on neuvottelu, sanoo Hannonen.