Moni pohtii, mitä evääksi lapsille lakon aikana – Pyysimme yleisöltä kuvia, millaisia ruokapaketteja lähti matkaan

Lämpimässä säilyvien eväiden metsästys on ollut viime päivinä kiivasta. Vanhemmille näyttää tuottavan suurta päänvaivaa keksiä, mitä lapsille syötetään JHL:n työnseisauksen aikana.

lakot
Ruisleipä
Mikko Savolainen /Yle

Kaksi päivää ilman lämmintä ruokaa. Kaksi päivää erikoisjärjestelyjä kotona.

Moni lapsi jää tänään ja huomenna ilman kunnon lounasta päiväkodeissa ja kouluissa. Julkisten ja hyvinvointialojen liiton työtaistelu vaikuttaa ruokahuoltoon eri puolilla Suomea vaihtelevasti. Esimerkiksi Porissa on jopa toivottu, että lapset jäisivät työtaistelun ajaksi pois hoidosta.

Sosiaalisessa mediassa poikkeusjärjestely on aiheuttanut hössötystä niin puolesta kuin vastaan. Eväsvinkkejä pyytäneitä vanhempia on syytetty muun muassa uusavuttomiksi. Useissa aiheeseen liittyvissä keskusteluissa muistutetaan, että muissa maissa lapset pärjäävät joka päivä eväillä.

Lokaa niskaan vinkkien kysymisestä

Yksi keskustelunaloittajista kokee aiheen ajautuneen täysin pois raiteiltaan.

– Jossain kohtaa pääaihe jäi pois. Puhuttiinkin poliitikoista, lasten tarpeista saada proteiinia ja lakoista. Joku sanoi, että lapset eivät enää edes käy syömässä kouluruokaloissa. Osa kehotti antamaan lapsille rahaa mukaan, jotta voivat itse hakea evästä. Eli ihan sivusuun vedettiin.

Kahden lapsen äiti ei halua kertoa nimeään julkisuuteen. Hän kokee saaneensa jo riittävästi lokaa niskaansa aiheesta.

Kuten hän, moni muukin olisi vain halunnut saada hyviä ideoita eväistä. Voisiko lapsille pakata mukaan muutakin kuin hedelmiä ja eväspatukoita?

– Moni kyselee sosiaalisessa mediassa muutenkin ideoita, mitä tästä ja tästä ruoka-aineesta voisi tänään tehdä. Ei tämä poikkea siitä mitenkään, äiti jatkaa.

Onko sinulla hyviä vinkkejä jaettavaksi? Mitä pakkasit lapselle tänään mukaan? Voit kertoa vinkkisi kommenttiosioissa tai lähettää kuvan eväistä.

Lue lisää:

Alkuviikon poliittinen lakko iskee etenkin suuriin kaupunkeihin, koskettaa Helsingissä 70 000:ta lasta – "Illalla lapsi voi olla nälkäisempi"

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.