Hyppää sisältöön

Yleisradioyhtiöt allekirjoittivat julkilausuman julkisen median puolesta: "Eurooppalaiset tarvitsevat laadukasta journalismia"

Lausumassa puolustetaan median vapautta ja vahvaa julkista palvelua.

Kuva: Ronald Wittek / EPA

Kaksikymmentäyksi eurooppalaista yleisradioyhtiötä allekirjoitti tänään (siirryt toiseen palveluun) julkilausuman julkisen palvelun median puolesta. Allekirjoittajien joukossa ovat muun muassa BBC, SVT, NRK ja Yle.

Lausumassa todetaan, että polarisaation ja populismin kasvaessa julkisen palvelun mediayhtiöillä on keskeinen rooli kaikkialla Euroopassa. Julkisen palvelun mediayhtiöt tuottavat luotettavia uutis-, kulttuuri- ja oppimisen sisältöjä kaikkien ulottuville tulotasosta tai taustasta riippumatta.

Lausumassa puolustetaan median vapautta ja vahvaa julkista palvelua.

– Eurooppalaiset tarvitsevat laadukasta journalismia ja vahvoja yhteisiä alustoja, joissa käydä keskustelua. Eurooppalaisten mediayhtiöiden vastuulla on tarjota foorumi erilaisten näkökulmien esiintuomiseen.

Euroopan valtiot tarvitsevat laadukasta journalismia ja eurooppalaiset yleisradioyhtiöt hoitavat tärkeän osansa demokratian hyväksi ylpeinä, lausumassa todetaan.

“Reflecting all voices” -lausuma allekirjoitettiin Prix Europassa Potsdamissa. Prix Europa on Saksassa vuosittain järjestettävä media-alan festivaali ja kilpailu, jossa palkitaan parhaita televisio-, radio- ja verkkosisältötuotantoja.

Ylen puolesta lausuman allekirjoitti toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.