Tass: Putin ja Trump tapaavat mahdollisesti marraskuussa

Venäjän hallinnon uutistoimisto kertoo saaneensa tiedon Yhdysvaltain hallinnolta.

kansainvälinen politiikka
Yhdysvaltain Donald Trump ja Venäjän Vladimir Putin tapasivat Helsingissä 16. heinäkuuta 2018.
Yhdysvaltain Donald Trump ja Venäjän Vladimir Putin tapasivat Helsingissä 16. heinäkuuta 2018.Anatoli Maltsev / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Venäjän presidentti Vladimir Putin voivat tavata Pariisissa tai Buenos Airesissa marraskuussa.

Venäjän hallinnon uutistoimisto Tassin mukaan asiasta on kertonut "Yhdysvaltain hallinnon korkea-arvoinen edustaja" vastatessaan uutistoimiston esittämään kysymykseen perjantaina.

Edustajan mukaan mahdollisia tapaamistilanteita olisivat Buenos Airesissa järjestettävä G20-kokous (marraskuun 30. - joulukuun 1.) tai Pariisissa ensimmäisen maailmansodan loppumisen 100-vuotisparaati, joka järjestetään marraskuun 11. päivä.

Viime vuonna G20-kokouksen päivällisellä presidentit tapasivat huomiota herättävään tapaan ja keskustelivat pitkään ainoastaan Putinin venäläisen tulkin läsnäollessa.

Putinin mediasuhteista vastaavan Dimitri Peskovin kerrotaan sanoneen maan ykköskanavan haastattelussa aiemmin, että Kreml ei sulje pois Putinin ja Trumpin tapaamista lähitulevaisuudessa.

– Odotetaan minkälaisia terveisiä (John) Bolton tuo Trumpilta Putinille. Ehkä sen jälkeen meillä on enemmän tietoa, Peskov sanoi.

Presidentti Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Bolton vierailee Moskovassa lauantaina ja tapaa muun muassa maan ulkoministerin Sergei Lavrovin. Vierailun aiheena on kerrottu olevan muun muassa Yhdysvaltain mahdollinen vetäytyminen maiden välisestä ydinasesopimuksesta.

Lähteet: AFP