Hyppää sisältöön

Laivat ovat Suomen suosituimpia keikkapaikkoja: yhdellä aluksella jopa yli 2 000 keikkaa vuodessa – video

Tuure Boelius villitsi syyslomalla ollutta yleisöä Baltic Princess -laivalla.

Risteilylaivoilla on eniten keikkoja Suomessa
Risteilylaivoilla on eniten keikkoja Suomessa

Tuure Boelius veti hengästyttävän keikan torstaina M/S Baltic Princess -laivalla. Syyslomalla Turusta Tukholmaan reissasi paljon lapsiperheitä, joten yleisö oli taattu.

Tanssii tähtien kanssa -kisassa mukana oleva Boelius nautti esiintymisestä täysin rinnoin. Keikka laivalla oli myös hänelle lepohetki kesken kiireisen syksyn.

– Laivakeikoissa on aina oma juttunsa. Ehkä se johtuu siitä, että ollaan merellä, Boelius kertoo.

Laivat pesevät Tavastian

Risteilylaivat ovat Suomen suosituimpia keikkapaikkoja. Baltic Princess ja M/S Finlandia ovat Teoston listauksessa keikkapaikkojen kärjessä. Molemmat laivat seilaavat merellä edestakaisin viikon jokaisena päivänä, mikä selittää live-musiikin mittavan tarjonnan.

Baltic Princess -laivalla keikkoja kertyy vuodessa yli 2 000. Vertailussa laivat pesevät mennen tullen maan suosituimmat keikkapaikat kuten Helsingin Tavastian, missä keikkoja on vuodessa noin 500.

Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Tarjonnassa on Suomen ykkösartisteja, bilebändejä sekä trubaduureja. Alkuviikosta laivoilla keskitytään enemmän vanhempiin risteilijöihin. Loppuviikosta yleisö nuorenee.

– Hyvät tanssiorkesterit ovat tärkeitä. Loppuviikkoa kohti on paljon erilaisia artistilähtöjä, kertoo Tallink Siljan viihdepäällikkö Kati Heiniö.

Tanssia ja karaokea

Iskelmäbaarissa tanssii yksittäinen pariskunta poski poskea vasten. Kolmehenkinen bändi vetää pienestä yleisöstä huolimatta täysillä.

Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Rumpali Kari Vitikainen on soittanut risteilyillä 1980-luvulta lähtien. Hän muistelee, että aikaisemmin soittajillakin oli rankemmat huvit. Nyt meno on maltillisempaa.

– Aiemmin oli jopa neljän kuukauden työputkia. Nykyisin pestit ovat lyhyempiä. Viikkokin on jo pitkä pätkä.

Vitikaisen mukaan suomalainen musiikki on ruotsalaista monipuolisempaa. Suomalaiset osaavat käyttää rytmejä monipuolisemmin.

Ronja Nenonen ja Lara Leiko lauloivat Baltic Princessillä karaokea. Kuva: Berislav Jurišić / Yle

Ja mitäpä ei olisi risteily ilman karaokea. Ronja Nenonen ja Lara Leiko lauloivat laivalla Erinin kappaleen Toiset mimmit.

Oletteko olleet monta kertaa risteilyllä?

– Jotain kuusi, vastaa Ronja.

– Mä en muista, sanoo Lara.

.
.