BASF rakentaa akkumateriaalitehtaan Harjavaltaan – osa 400 miljoonan euron investointia

Akkumateriaaleja täyssähköautoihin valmistava tehdas palvelee Euroopan markkinoita. BASF aloittaa samalla yhteistyön Norilsk Nickelin kanssa.

talous
Sähköautoa ladataan.
Volvo

Kemian alan jättikonserni BASF on päättänyt sijoittaa ensimmäisen uusia akkumateriaaleja valmistavan tehtaansa Harjavaltaan.

Tehdas rakennetaan omalle tontilleen Norilsk Nickelin omistaman nikkeli- ja kobolttijalostamon läheisyyteen. BASF ja Norilsk Nickel aloittavat samalla strategisen yhteistyön vastatakseen sähköautojen akkumateriaalien kasvavaan kysyntään.

Akkujen materiaalit tulevat läheltä

– Uuden tehtaan sijainti Harjavallassa lähellä Norilsk Nickelin metallijalostamoa takaa paikallisen nikkelin ja koboltin luotettavat toimitukset, sanoo tiedotteessa BASFin akkumateriaaleista vastaava johtaja Jeffrey Lou.

– Uskomme, että sähköautot voivat merkittävästi muuttaa globaalia nikkeliteollisuutta, ja Norilsk Nickel maailman johtavana jalostettujen nikkelituotteiden toimittajana on ainutlaatuinen tilaisuus tukea tätä muutosta. Olemme erityisen ylpeitä siitä, että yrityksemme voi omalla merkittävällä panoksellaan tukea vihreän talouden kehitystä Euroopassa ja muualla maailmassa, sanoo tiedotteessa puolestaan Norilsk Nickelin myynnistä, hankinnoista ja innovaatioista vastaava johtaja Sergei Batekhin.

Investointi on osa BASFin viime vuonna julkistamaa 400 miljoonan euron monivaiheista investointiohjelmaa, ja jatkeena tänä vuonna Harjavallassa käynnistetylle akkumateriaalien koetuotannolle.

Tehdas käyntiin vuoden 2020 lopussa

Tehtaan on määrä käynnistyä vuoden 2020 loppupuolella, ja sen tuotantokapasiteetti riittää vuosittain akkumateriaalien toimittamiseen noin 300 000 täyssähköautoon.

Karttakuva tehtaan tontista
Harjavallan kaupunki

Harjavallan uusi tehdas alkaa hyödyntää paikallisesti tuotettua uusiutuvaa energiaa mukaan lukien vesi- ja tuulivoima sekä biomassaa.

Tarkennettu otsikkoa 23. lokakuuta klo 6.15.