Hyppää sisältöön

Poliisi tutkii Kuortissa ilmitullutta henkirikosta murhana – pyytää havaintoja valkoisesta pakettiautosta

Joutsan Leivonmäellä tapahtuneen murhaksi epäillyn surmatyön uhri on 35-vuotias joutsalaismies.

Tästä autosta poliisi kaipaa havaintoja. Kuva: Sisä-Suomen poliisi

Keski-Suomen käräjäoikeus on vanginnut kolme Joutsan murhasta epäiltyä miestä.

Poliisin mukaan yhdellä epäillyistä on aiempaa taustaa väkivaltarikoksista. Neljäs kiinniotettuna ollut henkilö on vapautettu kuulustelujen jälkeen.

Henkirikoksen uhri löytyi kymmenien kilometrien päästä surmapaikasta Pertunmaan Kuortista huoltoaseman lähettyviltä. Paikkatutkinta huoltoaseman pihassa herätti runsaasti huomiota, sillä mukana oli myös puolustusvoimien henkilöstöä ja kalustoa.

– Kyse oli puhtaasti puolustusvoimien virka-avusta tapahtumapaikan eristämisessä ja koskemattomuuden turvaamisessa, sanoo tapauksen tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Timo Hänninen Sisä-Suomen poliisista.

Rikoksen uhrin henkilöllisyys on varmistettu, hän on joutsalainen 35-vuotias mies. Hännisen mukaan tekijöiksi epäillyt ja uhri tunsivat kaikki toisensa.

Poliisi ei toistaiseksi ota kantaa rikoksen tekotapaan tai mahdolliseen välineistöön.

Poliisi kaipaa nyt havaintoja valkoisesta Ford Transit -pakettiautosta, joka on liikkunut Leivonmäen ja Kuortin välillä viime viikon torstaina, eli 18. 10. Auto on Suomen rekisterissä, mutta sen takaosassa on Viroon viittaava verkkotunnus.

Havainnot pakettiautosta voi ilmoittaa poliisille numeroon 050 456 0471 tai sähköpostilla vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun).

Päivitetty 22.10. klo 16.53: Lisätty STT:n tieto, että Keski-Suomen käräjäoikeus on vanginnut epäillyt.

.
.