Keskussairaalassa penistään esitellyt mies tuomittiin vankeuteen – 19-vuotiaan tilillä lukuisia muitakin rötöksiä

Nuoren miehen vankeusrangaistus tuli muun muassa raiskauksen yrityksestä Kanta-Hämeen keskussairaalassa Hämeenlinnassa.

seksuaalirikokset
Kanta-Hämeen keskussairaalan opastekyltti
Tiia Piiponniemi / Yle

19-vuotias mies on tuomittu Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa vuoden ja kahden kuukauden ehdottomaan vankeuteen useista rikoksista. Mies sai tuomion kahdesta sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta, raiskauksen yrityksestä, pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan erilaisia korvauksia yli 9 600 euroa.

Mies meni maaliskuussa Kanta-Hämeen keskussairaalaan ja pukeutui hoitajan vaatteisiin. Hän meni neurologian osaston päivähuoneeseen ja heilutteli penistään naispotilaan edessä. Sen jälkeen hän paljasteli itseään toisellekin naispotilaalle.

Raiskauksen yrityksessä hän yritti potilashuoneessa pakottaa potilaan suuseksiin, mutta potilas painoi hälytysnappia ja mies lähti huoneesta.

Tekojen jälkeen hän juoksi nyrkki pystyssä kohti vartijaharjoittelijanaista. Tekijä yritti potkien vastustaa sairaalan miesvartijaa ja vartijaharjoittelijaa kiinniottotilanteessa.

Käräjäoikeuden 9. lokakuuta antama tuomio on lainvoimainen. Mies on passitettu Kylmäkosken vankilaan.

Lisäksi useita muita rötöksiä

Nuori mies on aloittanut rikosten tekemisen 17-vuotiaana. Hän vastasi viime viikon tiistaina Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa syytteisiin useista rikoksista, esimerkiksi (kaikki nuorena henkilönä tehdyistä) näpistyksestä, pahoinpitelystä, kolmesta petoksesta, neljästä petoksen yrityksestä, kahdesta väärennyksestä ja identiteettivarkaudesta.

Täysi-ikäisenä tehdyistä teoista häntä syytettiin muun muassa kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta, sukupuolisiveellisyyden julkisesta loukkaamisesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, huumausainerikoksesta ja varkauksista.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus katsoi tänään perjantaina antamassaan tuomiossa, että mies oli syyllistynyt kaikkiaan 28 rikokseen, joista hänet tuomittiin 40 päivän vankeusrangaistukseen. Aiempi tuomio otettiin huomioon rangaistusta alentavana. Erilaisia korvauksia ja kuluja mies joutuu lisäksi maksamaan noin 4 600 euroa.

Tuore tuomio ei ole vielä lainvoimainen.