1. yle.fi
  2. Uutiset

Talvivaaran tiedottamisrikos hovioikeudessa

Entistä johtoa syytetään vääristä tuotantoennusteista.

Sotkamo
Kuvassa vasemmalta lukien asianajaja Petteri Sotamaa, asianajaja Martina Kronström ja Talvivaaran Kaivosyhtiön entinen toimitusjohtaja Pekka Perä Helsingin hovioikeudessa 22. lokakuuta.
Kuvassa vasemmalta lukien asianajaja Petteri Sotamaa, asianajaja Martina Kronström ja Talvivaaran Kaivosyhtiön entinen toimitusjohtaja Pekka Perä Helsingin hovioikeudessa 22. lokakuuta.Marjatta Rautio / Yle

Helsingin hovioikeus on aloittanut Talvivaaran Kaivososakeyhtiön tiedottamis- ja sisäpiiritiedon väärinkäyttöä koskevien rikosten pääkäsittelyn.

Helsingin käräjäoikeuden mukaan joissakin Talvivaaran antamissa pörssitiedotteissa vuosina 2012 ja 2013 annettiin totuudenvastaista tai harhaanjohtavaa tietoa Sotkamon kaivoksen tuotantoennusteista.

Syyttäjä vaatii konkurssiin ajautuneen yhtiön entiselle toimitusjohtajalle Pekka Perälle kahden vuoden ja kahden kuukauden ehdotonta vankeutta.

Perää ja yhtiön toista entistä toimitusjohtajaa sekä talous- ja rahoitusjohtajaa syytetään tiedottamisrikoksista. Lisäksi yhtiön entistä tuotantojohtajaa syytetään sisäpiiritiedon väärinkäytöstä.

Hovioikeus on varannut pääkäsittelylle aikaa jouluun asti.

Lue seuraavaksi