Joulupukin tapaaminen herkisti näyttelijä Ushma Karnanin: "Lapsena pukki ei koskaan tullut, vaikka kirjoitin hänelle monta kertaa"

Näyttelijä Ushma Karnanin intialaistaustaisessa perheessä on aina vietetty joulua, mutta joulupukki ei koskaan kodissa vieraillut.

Näyttelijä Ushma Karnani tapasi joulupukin Puoli seitsemän -ohjelmassa
Joulupukin vierailu sai näyttelijä Ushma Karnanin hihkumaan riemusta.

Näyttelijä Ushma Karnani sai kokea Puoli seitsemän -ohjelmassa yllätyksen. Kesken jouluisen askartelutuokion oveen koputti joulupukki.

– Eiiiiii! Ushma kiljui epäuskoisena. Apua, mä menin ihan kananlihalle!

Joulu oli, mutta ei pukkia

Joulupukilla on Ushma Karnanille aivan erityinen merkitys. Lapsen toiveista huolimatta hänen perheeseensä ei koskaan tullut joulupukki käymään. Joulukuusi kotona oli, ja jouluruokia syötiin niinkuin muissakin perheissä - tosin kinkku vaihdettiin kalkkunaan.

Ushma Karnani epäilee, että hänen kemiaa opiskellut intialaissyntyinen isänsä ja suomalainen äitinsä olivat vain turhan akateemisen asiallisia, eivätkä pitäneet pukkihömpötystä tarpeellisena. Pikkutytölle pukin puuttuminen oli vaikea paikka.

Lahjalista maton alla

– Kirjoitin vaikka kuinka monta kertaa pukille. Luin lelukatalogia ja pistin maton alle toivelistan, Ushma muistelee haikeana.

Pukkitrauma on näkynyt Ushma Karnanin elämässä myös aikuisena, tosin leikkimielessä. Ystävänsä, laulaja Erin Anttilan kanssa hän on käynyt tonttuilemassa lapsille. Erin tunnettiin aikoinaan Nylon Beat -yhtyeestä, kun samaan aikaan 2000-luvun alussa Ushma Karnani oli mukana suositussa Gimmel-tyttötriossa.

Naiset pukeutuvat tonttuasuihin ja käyvät muka-vakoilemassa tuttaviensa kotien ikkunan takana. Siellä he kirjoittavat paperilapuille, mitä tuhmaa lapset ovat tehneet. Sitten leikisti tontut paljastuvat, lähtevät karkuun ja pudottavat vakoilulappunsa lasten löydettäväksi. Kaikki tämä tehdään tietysti yhteistyössä lasten vanhempien kanssa.

– Leikkihuijaustahan se on, mutta tosi hauskaa, Ushma Karnani nauraa.

Joulukortit työn alle seuraavaksi

Jouluun on pari kuukautta aikaa, ja kovaksi jouluihmiseksi tunnustautuva Ushma on hiljalleen aloittamassa jouluvalmisteluja. Puoli seiskan juontajien Susanna Laineen ja Mikko Kekäläisen kanssa he askartelivat ohjelmassa tonttumagneetteja.

– Ja korttien teko pitäisi aloittaa ihan kohta, Ushma huokaa kärsimättömänä.

Katso koko Puoli seitsemän -ohjelma tästä:

Puoli seiskan Susanna Laine ja Mikko Kekäläinen saivat pinkeille sohville näyttelijä Ushma Karnanin.