Nyt voit keskustella Yle Uutisvahdissa – "Haluamme antaa ihmisille uudenlaisen tavan ymmärtää toisiaan"

Osallistu keskusteluun Yle Uutisvahdissa. Kommentointi on nyt mahdollista Android-käyttöjärjestelmän uusimmassa versiossa ja pian myös iPhone-puhelimissa.

media
Uutisvahdin keskustelut.
Yle Uutisvahti

Ylen keväällä avaama kommentointimahdollisuus verkossa julkaistuihin uutisiin laajenee Uutisvahti -sovellukseen. Taustalla on keskustelujen nopeasti kasvava suosio ja hyvät kokemukset automaattimoderoinnista (siirryt toiseen palveluun).

– Meille toimituksessa tuli yllätyksenä, kuinka nopeasti kommenttien määrä on lisääntynyt uutisissa. Myös keskustelujen laatu on kohentunut lyhyessä ajassa, Ylen sometoimittaja Teemu Seppänen kertoo.

Seppänen ja muut keskusteluja ylläpitävät toimittajat ovat verkkokeskustelujen myötä saaneet uuden työkaverin, tekoälyn. Kaikki uutisiin saapuneet kommentit seulotaan automaattisesti ennen julkaisua. Kymmenillätuhansilla kommenteilla koulutettu tekoäly arvioi jokaisen viestin julkaisukelpoisuuden. Epäselvissä tilanteissa se kääntyy toimittajien puoleen.

– Automaattimoderoinnin rooli keskustelujen kehittämisessä on ollut merkittävä. Me sometoimittajat käymme kommenttioiden lisäksi myös Ylen sosiaalisen median tilien keskusteluja läpi. Reviiri olisi liian iso yksin hoidettavaksi. Meillä on toki edelleen iso vastuu, koska tekoäly oppii jatkuvasti meidän tekemistä päätöksistä, Seppänen sanoo.

Keskustelumahdollisuus on pitkään ollut toivotuimpia ominaisuuksia Yle Uutisvahtiin, tuotepäällikkö Jarno Koponen kertoo.

– Uutisvahdin ydintehtävä on varmistaa, ettet missaa tärkeitä uutisia. Tärkeät asiat myös puhututtavat ja askarruttavat laajasti. Haluamme luoda keskustelun kautta kokemuksen, joka antaa ihmisille uudenlaisen tavan ymmärtää toisiaan ja ympäröivää maailmaa.

Yle Uutisvahdin uusimman sovellusversion voit ladata täältä (siirryt toiseen palveluun).