Facebook sulki roskapostisivustoja, joilla yhteys Brasilian presidentinvaaleihin

Jair Bolsonaron tukijoita on aiemmin syytetty valeuutisten tehtailusta.

Brasilia
Jair Bolsonaron kannattajia São Paulossa, Brasiliassa 21. lokakuuta.
Jair Bolsonaron kannattajia São Paulossa, Brasiliassa 21. lokakuuta.EPA

Facebook on sulkenut roskapostisivustoja, joilla on epäillään olevan yhteys Brasilian ääreioikeistolaislaisen Jair Bolsonaron presidentinvaalikampanjaan.

Suljettuja Facebook-sivuja on 68 ja tilejä 43. Facebookin mukaan niillä on kytköksiä RFA-markkinointiyhtiöön, joka uskotaan ajavan vaaleissa Bolsonaron asiaa.

Facebookin mukaan markkinointiyhtiö käytti valeprofiileja ja samoilla nimillä luotuja tilejä, näiden tarkoituksena oli ohjata ihmiset tietyille nettisivuille. Facebook syyttää RFA:ta muun muassa toimimisesta sen roskapostia koskevien käytäntöjen vastaisesti.

Facebookin mukaan sivustoja ja tilejä ei poistettu niiden sisällön takia vaan koska ne tuottivat roskapostia.

Brasilialainen Folha de São Paulo -lehti kertoi viime viikolla, että kymmenet Bolsonaroa tukevat yritykset olisivat rahoittaneet valeuutisia miljoonilla euroilla.

Jair Bolsonaro kohtaa presidentinvaalin toisella kierroksella vasemmiston presidenttiehdokas Fernando Haddadin. Haddad on vaatinut tutkimusta valeuutiskampanjoista ja niiden rahoittamisesta, sillä Brasiliassa vaalirahoituslaki kieltää yritykset eivät saa rahoittaa ehdokkaiden kampanjoita.

Lue lisää:

Brasilian äärioikeiston presidenttiehdokkaan tukijoita syytetään valeuutisten tehtailusta – Likaisen pelin kohteena Whatsapp

Analyysi: Brasilian presidentiksi pyrkii kaksi vihattua ehdokasta

"Tropiikin Trump" toiselle kierrokselle Brasilian vimmaisessa presidenttikilvassa – Laitaoikeiston räyhäsuu teki kampanjaansa sairaalavuoteelta puukkohyökkäyksen jälkeen

Lähteet: AFP, STT