1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pielavesi

Pielaveden kirkko täyttää 140 vuotta

Pielaveden kirkossa järjestetään juhlaviikon aikana 22.–26. lokakuuta monenlaisia tapahtumia.

Pielaveden seurakunnan puukirkko täyttää joulukuussa 140 vuotta. Kuva: Eemeli Kiukkonen

Pielaveden seurakunnan puukirkko täyttää joulukuussa 140 vuotta. Kirkon syntymäpäivää vietetään 22.–26. lokakuuta juhlaviikon tapahtumilla, jotka löytyvät aikatauluineen seurakunnan sivuilta (siirryt toiseen palveluun).

– Meille on tulossa hieno juhlaviikko ja toivotamme lämpimästi kaikki tervetulleiksi tapahtumiin. Olemme rakentaneet juhlaviikon siten, että siellä on tapahtumia kaikenikäisille, kertoo Pielaveden seurakunnan kirkkoherra Arto Penttinen tiedotteessa.

Kirkko on monena päivänä auki aamusta iltaan. Tarjolla on muun muassa aamukahveja, rukoushetkiä, käsityökahvila ja urkumusiikkia. Viikon aikana kirkossa keitetään myös täytekakkukahvit 75- ja 85-vuotiaille.

Torstaina seurakunta tarjoaa kirkossa keittolounaan. Soppakirkko alkaa kello 10 hartaudella ja lounas on tarjolla on kello 10.45–12.00.

Viikon päättää messu perjantaina kello 19 alkaen.

Pielaveden kirkko valmistui vuonna 1878 ja sen on suunnitellut lääninarkkitehti Carl Ferdinand Öhmann. Kirkko peruskorjattiin vuonna 1990 ja maalämpö asennettiin vuonna 2013. Kirkossa on noin 1 500 istumapaikkaa. Se on muodoltaan niin sanottu poikkilaivainen pitkäkirkko.