Kaavin nuorisosirkuksen pyörittämä Sirkus Muikku joudutaan lopettamaan, jos rahoituspulmiin ei löydy ratkaisua

Kymmenen vuotta sitten perustetun Sirkus Muikun toiminta on kasvanut mittavaksi, eivätkä sirkuksen tämänhetkiset tulot riitä kattamaan kuluja.

Kaavi
Sirkus Muikun lapsiharrastajat lämmittelevät polttopallopelissä.
Antti Karhunen / Yle

Kaavin nuorisosirkuksen ylläpitämä Sirkus Muikku painii taloudellisten ongelmien kanssa.

Kymmenen vuotta sitten koulukerhona aloittanut sirkus on kasvanut vuosien mittaan noin sadan lapsen ja nuoren yhteisöksi. Harrastajia on tullut mukaan toimintaan myös Riistavedeltä, Juankoskelta ja Tuusniemeltä.

– Meille on kehittynyt vuosien mittaan toimiva konsepti. Yleensä sirkusharrastus aloitetaan kouluikäisenä. Parhaimmillaan harrastaminen jatkuu lukioon asti, Kaavin nuorisosirkuksen puheenjohtaja Timo Hatakka kertoo.

Sirkuksen kasvaessa myös toiminnan ylläpitokustannukset ovat kasvaneet, eivätkä sirkuksen tämänhetkiset tulot riitä kattamaan kuluja. Timo Hatakan mukaan esimerkiksi kunnan yleisavustukset eivät riitä kattamaan toimintaa.

– Tällä hetkellä on menossa SIRKUS2-hanke, jonka kautta olemme saaneet ammattiohjaajan. Ilman hankkeita olisimme jo umpikujassa, Hatakka kertoo.

Sirkuksen toiminta joudutaan lopettamaan, mikäli rahoitusongelmiin ei löydy ratkaisua.

– Meillä on Kaavilla hyvät fasiliteetit toiminnan järjestämiseen. Mikäli toiminta loppuu osaltamme, olemme pohtineet, voisiko esimerkiksi kansalaisopisto ryhtyä ohjaamaan ryhmiä, Hatakka pohtii.