1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lentomatkailu

Lapin lentokentillä superkiito jatkuu – joulukuulle lentoja jälleen viime vuotta enemmän

Rovaniemelle lennetään joko tilaus- tai reittilentoja kolmestatoista eri maasta, Kittilään kahdestatoista ja Ivaloon jopa kuudesta eri maasta.

lentomatkailu
Lentokone Kittilässä
Kittilän lentoasemalla, samoin kuin Rovaniemellä ja Ivalossa on remontti menneillään. Niiden ei pitäisi kuitenkaan suuremmin haitata joulusesonkia, Finaviasta vakuutetaan.Finavia

Jo viime vuonna Lapin kentillä puhuttiin lentoliikenteen supertalvesta, mutta nyt päästään senkin yli.

Finavian paikallisjohtaja Veli-Pekka Pitkänen kertoo, että viidelle lentokentälle saapuu noin 680 ulkomaanlentoa joulukuussa. Pääosa näistä on charter- eli tilauslentoja. Viime vuoden joulukuussa kyseinen lentojen varausluku oli 652.

– Uskoisin, että luku vielä kasvaa, koska olemme vasta lokakuun tilanteessa. Yleensä loppuvaiheessa tulee lentoja jonkin verran lisää, Pitkänen muistuttaa.

Kittilän kentälle ulkomaanlentoja on varattu joulukuulle 235 kappaletta, Rovaniemelle taas 221 kappaletta. Ivalon kentällä varauksia on vajaalle 120 lennolle. Vertailun vuoksi Helsinki-Vantaalle laskeutuu kuukausittain noin 8 000 lentoa.

Enontekiön ja Kuusamon lentokentille on noin kuusikymmentä varausta per kenttä.

Kymmenen prosenttia enemmän myös kotimaasta

Kansainvälisyys on näkyvästi kasvamassa Lapissa, sanoo Veli-Pekka Pitkänen.

– Rovaniemelle lennetään joko tilaus- tai reittilentoja kolmestatoista eri maasta, Kittilään kahdestatoista eri maasta ja Ivaloon jopa kuudesta.

Kotimaan reittilentoja on 257, joka on kymmenen prosenttia viime joulukuuta enemmän.

Uusia ulkomaanreittejä ei tänä talvena olla avaamassa. Lapin kentille saadaan kuitenkin uusi toimija, kun halpalentoyhtiö Easyjet aloittaa liikennöinnin Lontoosta Rovaniemelle lokakuun 31. päivä.

Lue seuraavaksi