Mikkelin keskussairaalassa vartijahälytyksiin saatetaan vastata viiveellä – vartijoiden töitä paikkaa neljä ihmistä

Mikkelin keskussairaalassa on tehty erityisjärjestelyitä lakon ajaksi. Savonlinnan sairaalassa vartijoiden lakolla ei ole vaikutuksia.

Mikkeli
Läheltä
Yle

Vartijoiden lakko alkoi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

Mikkelin keskussairaalassa on tehty erityisjärjestelyitä lakon ajaksi. Vartijoiden tehtäviä paikkaa keskussairaalassa lakon ajan neljä ihmistä, kertoo Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Essoten turvallisuuspäällikkö Jukka Aho.

– Teen muun muassa itse kahta työvuoroa peräkkäin keskussairaalan kampuksella, Aho sanoo.

Aho arvioi, että hälytyksiin saatetaan lakon aikana vastata viiveellä.

Keskussairaala on neuvotellut tilanteesta poliisin kanssa. Poliisi antaa tarvittaessa vartiointiin apua omien resurssiensa mukaan.

– Soitamme hätänumeroon matalammalla kynnyksellä kuin tavallisesti, Aho sanoo.

Lakko liittyy Palvelualojen ammattiliitto PAMin ja Palvelualojen työnantajat Paltan väliseen työriitaan. Ala on ollut ilman voimassa olevaa työehtosopimusta vapusta lähtien. PAMin mukaan riita koskee erityisesti palkankorotusten kohdentumista.

Kotihoidon hälytyksiin vastataan normaalisti

Itä-Savon sairaanhoitopiiristä Sosterista kerrotaan, ettei vartijoiden lakko vaikuta Sosterissa. Vartiointiliike on luvannut järjestää Sosterin vartiointipalvelut myös lakon aikana.

Vartijoiden lakolla ei ole vaikutusta Essoten tai Sosterin kotihoidon hälytyksiin, koska turvapuhelinhälytyksiin vastaa aina turvapuhelinpalvelu tai kotihoito.

Lue myös:

Itä-Suomen poliisi: Vartijoiden lakko lisää poliisin tehtäviä kauppakeskuksissa ja liikenneasemilla

Näin vartijoiden lakko näkyy arjessa: Osa asemarakennuksista pysyy kiinni, lentokentän turvatarkastuksessa voi olla ruuhkaa