1. yle.fi
  2. Uutiset

Naistenklinikan vasta remontoidut osastot taas remonttiin – synnytyshuoneen lattia tulvi vettä, kun äiti sai kivunlievitystä suihkussa

Korjattavia kosteusvaurioita on useassa kerroksessa.

Naistenklinikka (HUS)
Naistenklinikka.
Naistenklinikan vastikään remontoiduissa tiloissa on kosteusongelmia.Ronnie Holmberg / Yle

Puolitoista vuotta sitten remontoitu Naistenklinikka painii kosteusvaurioiden kanssa. Naistenklinikan L-osassa on todettu kosteusvaurioita ja niihin on tehty korjaussuunnitelmat. Tilojen korjausta ei ole vielä aloitettu.

HUS:n tilakeskuksen kiinteistöjohtaja Vesa Vainiotalo sanoo, että kosteusvaurioita on ainakin kolmessa kerroksessa. Ylen haltuunsa saamassa HUS:n sisäisessä tiedotteessa kerrotaan neljästä kerroksesta.

Vainiotalon mukaan kosteutta oli jäänyt peruskorjauksen aikana mittauksista huolimatta rakenteisiin.

Kylpyhuoneesta valuu vettä

Esimerkiksi yhdestä kylpyhuoneesta on tulvinut vettä synnytyssalin puolelle, kertoo doulana työskentelevä Marjaana Siivola avoimessa Facebook-päivityksessään (siirryt toiseen palveluun).

Siivola kertoo tilanteesta, jossa synnyttäjä on kipua lievittääkseen ollut suihkussa, kun vesi on alkanut valua kylpyhuoneesta synnytyssalin puolelle. Siivolan mukaan näin tapahtui huolimatta siitä, että "synnyttäjä suihkutteli nätisti".

Pyyhe ja lätäkkö lattialla
Vesi valuu kylpyhuoneesta synnytyssaliin.Marjaana Siivola

Siivola oli yrittänyt rajata valuvaa vettä pyyhkeillä, mutta ei onnistunut siinä. Vesi tulvi synnytyssalin puolelle. Hänen mukaansa kylpyhuoneen oven ulkopuolella oli muovimaton sauma, jonka repeämää oli paikattu ilmastointiteipillä.

Siivola sanoo, että kylpyhuoneen lattian kaadot ovat liian loivat.

HUS:n tilakeskuksen kiinteistöjohtaja Vesa Vainiotalo kiistää Siivolan arvion virheellisestä lattian kaadosta. Vainiotalo kuitenkin myöntää, että on tämä "yksi tila, jossa vesi valuu ulkopuolelle, jos sitä valutetaan paljon".

Yle ei ole käynyt kylpyhuoneessa paikan päällä.

Työntekijät sanovat raportoineensa ongelmasta

Vainiotalo ei ole itse käynyt tarkistamassa kylpyhuoneen lattian kaatoja. Hänen tietonsa virheettömistä lattiakaadoista perustuu "käyttäjien kokemukseen". Käyttäjillä hän tarkoittaa sairaalan henkilökuntaa.

Marjaana Siivola puolestaan kertoo Ylelle, että kätilöt ovat puhuneet ongelmasta ja todenneet, että kylpyhuone ei ole ainoa laatuaan.

Lisäksi Naistenklinikalla työskentelevä kätilö kertoo Ylelle, että hän on tehnyt vikailmoituksen kyseisestä kylpyhuoneesta. Hänen mukaansa huoneesta on tehty useita muitakin ilmoituksia. Kätilö ei halua nimeään julki.

Yle kertoi aiemmin vuotavasta viemäriputkesta, jonka aiheuttamat vauriot on nyt Vainiotalon mukaan korjattu.

Lue lisää:

Kätilöt pysyvät kannassaan: Naistenklinikalla on suuria sisäilmaongelmia – Husin toiminta "hyssyttelyä"

Lue seuraavaksi