MPY Palvelut aloittaa yt-neuvottelut, vähennystarve jopa 25 työntekijää kymmenellä eri paikkakunnalla

Yhtiöllä on tällä hetkellä 180 työntekijää kymmenellä paikkakunnalla.

yhteistoimintamenettely
MPY on laajentunut viime vuosina Etelä-Savon ulkopuolelle.
Petri Vironen / Yle

Tietotekniikan asiantuntijapalveluita tuottava MPY Palvelut aloittaa koko yhtiön henkilökuntaa koskevat yt-neuvottelut.

Yt-neuvottelut voivat johtaa jopa 25 työntekijän vähentämiseen tai osa-aikaistamiseen kymmeneltä eri paikkakunnalta. Yhtiöllä on toimipisteet Mikkelissä, Joensuussa, Kuopiossa, Kouvolassa, Vantaalla, Turussa, Tampereella, Seinäjoella, Nivalassa ja Oulussa.

Mikkelissä päämajaansa pitävällä yhtiöllä on tällä hetkellä 180 työntekijää. Suurin osa yhtiön työntekijöistä on töissä Mikkelin, Vantaan ja Oulun toimipisteissä.

Yt-neuvottelujen taustalla on toimialan murros, joka on nakertanut MPY Palvelujen kannattavuutta. Toimitusjohtaja Pekka Mettälän mukaan yhtiö pyrkii uudistamaan toimintaansa neuvottelujen kautta.

– 70 prosenttia yhtiön liikevaihdosta tulee yritysten ICT-ulkoistuksista. Aiemmin ulkoistukset ovat olleet infrastruktuuripohjaisia, mutta nyt infrastuktuuri siirtyy toimistoista pilvipohjaisiin ratkaisuihin.

Tavoitteena on myös kohentaa yrityksen kilpailukykyä muuttuvassa toimintaympäristössä.

– Tietotekniikka ei ole enää pelkkiä laitteita ja ohjelmistoja. Nykypäivänä tietotekniikka on usein todella syvällä mukana asiakasyritysten liiketoiminnan kehittämisessä. Niin sanottu liiketoiminta-IT vaatii ihan erilaista osaamista kuin perinteinen tietotekniikkaan liittyvä tekeminen.