Oletko aina missannut joukkorokotukset? Päijät-Hämeessä voi nyt varata netissä ajan influenssapiikille

Joukkorokotukset järjestetään terveysasemilla viikolla 45, mutta jos paikalle on hankala päästä, voi seuraavalle viikolle varata ajan netistä.

influenssarokotteet
Ihminen saa influessarokotteen.
Talven influenssaa vastaan rokotetaan edelleen ihmisiä, vaikka ensimmäiset tautitapaukset ovat jo tulleet ilmi. Rokotesuoja muodostuu vereen noin kahdessa viikossa. Petri Lassheikki / Yle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän asiakkaat voivat varata netissä ajan influenssarokotukseen. Yhtymässä halutaan kokeilla sähköistä ajanvarausta rokotuskattavuuden lisäämiseksi.

Ajan voi varata minne tahansa hyvinvointiyhtymän alueella marraskuun puolivälissä. Ajanvarauksia tehdään viikolle 46, joka alkaa 12. marraskuuta.

Terveysasemilla järjestetään edellisellä viikolla myös perinteiset joukkorokotukset. Suurimmilla terveysasemilla rokotepäivät jaetaan aakkosittain.

Lahden Trion terveyskioski suljetaan joukkorokotusviikolla ja hoitajat menevät muihin toimipisteisiin auttamaan, koska terveyskioskin tilojen on todettu sopivan huonosti suuren väkimäärän vastaanottamiseen. Orimattilan terveyskioskilla influenssarokotteita annetaan.

Kausi-influenssarokotteen saavat pienet lapset ja vanhukset sekä riskiryhmiin kuuluvat tai heidän läheisensä. Yli puolivuotiaat ja alle 7-vuotiaat voivat saada rokotuksen nenäsumutteena.

Neuvoloissa on omat rokotustilaisuudet.

Tarkempia tietoja kausi-influenssarokotuksista on hyvinvointiyhtymän verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).