1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jamal Khashoggi

Brittikanava Sky News: Sauditoimittaja Khashoggin ruumiinosia löytynyt

Turkkilaisen CNN Türkin mukaan myös Khashoggin omaisuutta olisi löydetty.

Jamal Khashoggi
Turkin poliisiviranomaisia ja tutkintaryhmää kuvattuna Jamal Khashoggin tapaukseen liittyvällä tutkintapaikalla Istanbulissa eilen 22. lokakuuta.
Turkin poliisiviranomaisia ja tutkintaryhmää kuvattuna Jamal Khashoggin tapaukseen liittyvällä tutkintapaikalla Istanbulissa eilen 22. lokakuuta.Ozan Kose / AFP

Brittikanava Sky Newsin lähteiden mukaan (siirryt toiseen palveluun) surmatun sauditoimittaja Jamal Khashoggin ruumiinosia on löytynyt Istanbulista.

Sky Newsin lähteet kuvaavat, että hänen ruumiinsa oli paloiteltu ja kasvoja silvottu. Yhden lähteen mukaan ruumiin palasia olisi löytynyt Saudi-Arabian pääkonsulin residenssin puutarhasta.

Turkkilainen CNN Türk -kanava kertoo (siirryt toiseen palveluun)puolestaan omiin lähteisiinsä viitaten, että rikospaikkatutkijat ovat löytäneet Saudi-Arabian konsulaatille kuuluvasta autosta kaksi laukkua ja tavaroita, joiden uskotaan kuuluneen Khashoggille.

Saudi-Arabian selitykset ovat muuttuneet

Khashoggi kuoli Saudi-Arabian Istanbulin konsulaatissa 2. lokakuuta. Saudi-Arabian johto kiisti aluksi tietävänsä mitään Khashoggin kohtalosta. Viime viikonloppuna Saudi-Arabian valtakunnansyyttäjä ilmoitti toimittajan kuolleen tappelussa konsulaatissa.

Turkilla on kerrottu olevan nauhoituksia siitä, mitä konsulaatissa tapahtui. Turkkilaiset lähteet ovat vuotaneet useille medioille nimettömästi yksityiskohtia, joiden perusteella Khashoggin murha oli suunniteltu ja hänen ruumiinsa paloiteltiin.

Saudit ovat kiistäneet vaikutusvaltaisen kruununprinssin Mohammed bin Salmanin tienneen murhasta.

Tänään tiistaina Saudi-Arabian hallitus on ilmoittanut saattavansa vastuuseen kaikki Khashoggin murhan takana olevat henkilöt, riippumatta siitä keitä he ovat.

Saudi-Arabian kuningas Salman tapasi tiistaina yhdessä kruununprinssin kanssa Khashoggin veljen ja pojan, kertoo valtion media. Tapaaminen järjestettiin pääkaupunki Riadissa sijaitsevassa kuninkaallisessa palatsissa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan sanoi aiemmin tiistaina, että Khashoggin ruumista ei edelleenkään ole löydetty. Hänen mukaansa murhaa oli suunniteltu useita päiviä.

Lue myös:

Yle seurasi hetki hetkeltä: Turkin presidentti vaatii sauditoimittajan murhasta epäiltyjä oikeudenkäyntiin Turkkiin

Saudien kootut selitykset: Näin kertomus Khashoggin kohtalosta on muuttunut – ja näin eri käänteitä on maailmalla kommentoitu

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi