1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Minimani

Minimani aikoo rakentaa hypermarketin Rovaniemelle

Lampelan kaupunginosaan nouseva liike olisi aluksi 10 000 kerrosneliömetrin kokoinen.

Minimanin myymälä tulisi rakenteilla olevan Lampelankadun varteen. Kuva: Juha Mäntykenttä / Yle

Minimani -kauppaketju on laajentamassa Rovaniemelle. Minimani suunnittelee rakentavansa hypermarketin kaupungin tontille Lampelaan.

Minimani-kauppoja on Jyväskylässä, Kokkolassa, Lempäälässä, Seinäjoella ja Vaasassa.

Kaupunginjohtaja Esko Lotvonen esittää, että kaupunki varaa omistamansa tontin Minimani Yhtiöt Oy:lle. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi maanantaina. Tontti sijaitsee vasta valmistuneen Lampelankadun varrella osoitteessa.

Liikkeen koko olisi aluksi 10 000 kerrosneliömetriä ja se voi myöhemmin laajentua. Kaava mahdollistaa yhteensä 20 000 kerrosneliömetrin kokoisen kaupan suuryksikön rakentamisen.

– Rovaniemellä tulisimme työllistämään suoraan noin 50 kaupan alan ammattilaista. Välilliset työllisyysvaikutukset nousisivat lisäksi kymmeniin huollon, ylläpidon, kuljetuksen ja muiden toimintojen muodossa, sanoo Minimanin toimitusjohtaja Heikki Tynjälä Minimanin tiedotteessa.

Kyseessä on ensimmäinen merkittävä tontinvaraussopimus uudelle Lampelan alueelle, jonne Rovaniemen kaupunki tavoittelee monipuolista rakentamista eli asuntoja, kauppaa ja toimitiloja. Kaupunginjohtaja Lotvonen näkee Minimanin hankkeen vauhdittavan Lampelan alueen uudistumista ja rakentumista.

– Muitakin kyselyitä alueen tonteista on tullut, joten yritykset ovat selkeästi kiinnostumassa alueesta, Lotvonen sanoo kaupungin tiedotteessa.

Noin 35 hehtaarin kokoinen Lampela rajautuu rautatien, Nelostien ja Prisman väliseen kolmioon. Vanha teollisuus- ja varastoalue sai keväällä 2017 uuden asemakaavan, jonka myötä alueen ilme muuttuu.