Uusi kokeilu käyntiin – hätäilmoituksen voi keväällä tehdä myös viittomakielellä

Hätätilanteessa asiakas on yhteydessä vammaisten tulkkauspalveluun, jolloin tulkki muodostaa neuvotteluyhteyden hätänumeroon 112.

suomalainen viittomakieli
Oulun hätäkeskuksesta toukokuussa 2012
Hätäkeskuslaitos, Kela, sisäministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö aloittavat kokeilun, jossa hätäilmoituksen voi tehdä vammaisten tulkkauspalvelukeskuksen kautta.Hätäkeskus

Ensi keväänä hätäkeskukseen voi ottaa yhteyttä suomalaisella viittomakielellä. Hätäkeskuslaitos, Kela, sisäministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö aloittavat vuoden mittaisen kokeilun, jossa hätäilmoituksen voi tehdä vammaisten tulkkauspalvelukeskuksen kautta.

Hätäilmoitus viittomakielellä onnistuu kokeilun aikana arkisin aamukahdeksan ja iltapäiväneljän välillä.

Kokeilun tarkoituksena on selvittää, miten Kelan etätulkkaus ja tekniikka soveltuvat hätätilanteisiin ja viranomaistoimintaan. Tavoitteena on edistää yhdenvertaisuutta.

Hätäilmoituksen voi tehdä kuka tahansa suomalaisella viittomakielellä kommunikoiva henkilö. Hätäilmoituksen tekijän ei tarvitse olla Kelan vammaisten tulkkauspalvelun asiakas.

Kela korostaa tiedotteessaan, että palvelu on kokeilunakin tarkoitettu vain oikeisiin hätätilanteisiin.

Hätätilanteessa asiakas on yhteydessä vammaisten tulkkauspalveluun, jolloin tulkki muodostaa neuvotteluyhteyden hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä käsittelee hätäilmoituksen tulkin avustuksella.