Hurrikaani Willan tuulet voimistuvat Meksikon rannikolla – hengenvaarallisista tulvista varoitus

Tuhansia ihmisiä on evakuoitu tilapäissuojiin suurimmassa vaarassa olevilta alueilta.

hirmumyrskyt
Meri myrskysi ennen hurrikaani Willan saapumista Puerto Vallartan kaupunkiin Meksikossa 23. päivä lokakuuta 2018.
Meri myrskysi ennen hurrikaani Willan saapumista Puerto Vallartan kaupunkiin Meksikossa 23. päivä lokakuuta 2018.EPA-EFE

Meksikossa hurrikaani Willan tuulet ovat nostattaneet rajua aallokkoa maan Tyynenmeren puoleisella rannikolla, kertoo uutiskanava CNN.

Willa luokiteltiin vielä maanantaina viitosluokan hurrikaaniksi, mutta luokitusta laskettiin parilla pykälällä myrskyn lähestyessä rannikkoa.

Sen keskus on vielä merellä, mutta Yhdysvaltain kansallisen hurrikaanikeskuksen mukaan hengenvaarallisia myrskytulvia, tuulta ja sateita on vähitellen leviämässä rannikolle.

Rantautumisensa jälkeen Willan odotetaan heikkenevän nopeasti, ja Yhdysvaltoihin saapuessaan sen arvellaan tuovan mukanaan sateita.

Willan arvioidaan iskevän Meksikossa maihin Sinaloan ja Nayaritin osavaltioiden välisellä alueella. Jaliscon, Nayaritin ja Sinaloan osavaltiot sulkivat kaikki koulunsa jo maanantaina valmistautuessaan myrskyyn.

Puerto Vallartan asukkaat suojasivat rakennuksia hurrikaani Willan lähestyessä Meksikon rannikkoa.
Puerto Vallartan asukkaat suojasivat rakennuksia hurrikaani Willan lähestyessä Meksikon rannikkoa.EPA-EFE

Yli 4 200 ihmistä on evakuoitu tilapäisiin suojiin suurimmassa vaarassa olevilta alueilta. Joukossa on myös rannikolla lomailevia turisteja.

Rannikolla asukkaat ovat peittäneet talojensa ikkunoita vanerilla ja hamstranneet ruokaa ja muita tarvikkeita kaupoista. Esimerkiksi Mazatlanissa rantahotellit olivat pääosin tyhjiä, ja työntekijät suojasivat rakennuksia vanerilla ja rakentelivat hiekkasäkeistä muureja tulvavesiä torjumaan.

Myrskyn seurauksena vettä on tulossa 15-30 senttimetriä osissa Sinaloaa, Nayaritia ja Jaliscoa. Paikoin sademäärä saattaa olla jopa 45 senttimetriä.

Lähteet: AFP