Uusi taloustieteen suomalainen huippuyksikkö pyrkii maailman kärkeen – miten se on mahdollista? Katso suorana Helsinki Graduate School of Economicsin avajaiset klo 16.05

Helsinki GSE hamuaa professoreikseen maailman parhaissa yliopistoissa työskennelleitä tutkijoita.

taloustieteet
kirjoja kirjat kirjahylly kirjallisuus Adam Smith Kansojen varallisuus taloustiede talouskirjat talouskirjallisuus
Mikä on taloustieteen rooli yhteiskunnassa, mitä sen pitäisi olla, mitä se voisi olla? Tästä keskustellaan paneelissa, jonka juontaa Suomen Pankin entinen pääjohtaja Erkki Liikanen.

Taloustieteen huippuyksikön perustamisesta kerrottiin viime vuoden syyskuussa. Hankkeen vauhdittajana oli professori Bengt Holmströmin saama Nobel-palkinto.

Helsinki Graduate School (Helsinki GSE) on valtion ja kolmen pääkaupunkiseudun yliopiston yhteisponnistus. Tavoitteena on, että vuoteen 2022 mennessä yksikössä työskentelisi 15 uutta professoria.

Kaikkiaan taloustieteen professorien määrä nousee 35:een, kun nykyiset professuurit lasketaan mukaan. Yksikölle haetaan myös yksityistä rahaa lahjoituksilla.

Helsinki GSE tähtää kansainväliselle huipulle sekä tutkimuksessaan että opetuksessaan. Alkuvuodesta alkavaa opiskelijahakua mainostetaan sillä, että yksikön professorit ovat kansainvälisesti tunnettuja tutkijoita, jotka ovat työskennelleet maailman parhaimmissa yliopistoissa

Helsinki GSE viettää avajaisiaan keskiviikkona Helsingissä. Ohjelmassa on muun muassa paneeli, jonka Yle lähettää suorana verkkosivuillaan. Paneelissa keskustellaan uuden yksikön roolista Suomen nostamisessa yhdeksi taloustieteen tutkimuksen kärkimaista.

Paneelissa keskustelevat kansanedustaja Jutta Urpilainen (sd.), Aktian pääekonomisti Heidi Schauman, energiakysymyksiin erikoistunut taloustieteen professori Matti Liski ja valtiosihteeri Martti Hetemäki. Paneelin puheenjohtaja on Helsinki GSE:n johtokunnan puheenjohtaja Erkki Liikanen.