KuPS ja Pallokissat tiivistävät yhteistyötä – edustusjoukkueet yhdistyvät

Pallokissojen edustusjoukkueen kilpailutoiminta siirtyy Kuopion Palloseuran väreihin.

Kuopion Palloseura
Paula Auvinen, Petteri Pennanen ja Neea Berg.
Kuopion Palloseuran kapteeni Petteri Pennanen toivottaa naispelaajat tervetulleeksi keltamustaan paitaan. Kuvassa myös Pallokissojen Paula Auvinen (vasemmalla) ja Neea Berg.Jukka Eskanen / Yle

Kuopiolaiset jalkapalloseurat, miesten liigassa pelaava Kuopion Palloseura ja naisten liigasta kauden päätteeksi pudonnut Kuopion Pallokissat tiivistävät yhteistyötään.

Pallokissojen edustusjoukkue siirtyy KuPSin riveihin. Asia kerrottiin tiedotustilaisuudessa keskiviikkona iltapäivällä.

Kilpailutoiminnan yhtenäistäminen on ensimmäinen askel seurojen yhdistymisessä. Jatkossa neuvotellaan myös junioritoimintojen yhdistämisessä. Toiveissa on, että se tapahtuu ensi vuoden aikana.

Jos junioritoiminnot yhdistyvät, KuPSista tulee jäsenmäärällä mitaten Suomen neljänneksi suurin jalkapalloseura ja Pohjois-Savon suurin urheiluseura.

– Loppuvaiheessa [jos junioritoiminnot yhdistyvät] KuPS tulee koskettamaan noin kolmea ja puolta tuhatta harrastajaa ja seuran jäsentä. Uskomme tämän vaikuttavan seuran kiinnostavuuteen ja näkyvyyteen ennennäkemättömällä tavalla, KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen sanoo.

Kuopion Palloseuran uuden naisjoukkueen tavoitteena on palata pikaisesti lajin pääsarjaan. Joukkueelle on tarkoitus valita päävalmentaja jo lähiviikkojen aikana. Sen jälkeen alkaa joukkueen kokoaminen.

KuPS nosti esille idean yhdistymisestä viime vuonna ja tunnustelut yhdistymisestä alkoivat uudelleen tänä syksynä. Neuvotteluissa olivat osallisena KuPSin liigajoukkueesta vastaava KuPS Oy, seuran junioritoiminnasta vastaava KuPS ry ja Pallokissat Kuopio ry.