Turkki antoi sauditoimittajan kuoleman todistusaineiston CIA:n pääjohtajalle

Turkin presidentti vakuuttaa, että Turkki jakaa kaikki Khashoggin kuolemaan liittyvät todisteet myös jatkossa.

Jamal Khashoggi
Gina Haspel
CIA:n pääjohtaja Gina Haspel.Shawn Thew / EPA-EFE

Turkin tiedustelupalvelu kertoo jakaneensa kaikki todisteet sauditoimittaja Jamal Khashoggin kuolemasta Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n kanssa, uutisoi paikallinen Sabah-sanomalehti.

CIA:n pääjohtaja Gina Haspel vieraili Turkin pääkaupungissa Ankarassa keskustellakseen viranomaisten kanssa Khashoggin kuolemasta.

Sabahin mukaan todistusaineisto, johon kuuluu videokuvaa ja ääninauhoja konsulaatista ja konsulin virka-asunnolta, jaettiin tapaamisen aikana Haspelin kanssa.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan vakuutti keskiviikkona, että Turkki jakaisi myös tulevat todisteet Khashoggin kuolemasta "läpinäkyvästi".

Turkkilainen Anadolu-uutistoimisto kertoi keskiviikkona, etteivät saudiviranomaiset ole päästäneet Turkin poliisia tutkimaan konsulaatin puutarhassa olevaa lähdettä. Uutiskanava NTV kertoo, että kielto olisi myöhemmin päivällä kumottu.

Khashoggi tapettiin kuun alussa Saudi-Arabian konsulaatissa Istanbulissa.

24.10. kello 15.29: Päivitetty tieto konsulaatin puutarhan tutkinnasta.

Lue myös:

Yhdysvallat peruu 21 saudin viisumit – Trumpin mielestä toimittajan murhaan liittyvä peitetarina on historian huonoin

Onko Saudi-Arabian öljyuhkaus bluffia? Öljynhinnan jyrkkä nostaminen voisi osua kuningaskunnan omaan nilkkaan

Saudien kootut selitykset: Näin kertomus Khashoggin kohtalosta on muuttunut – ja näin eri käänteitä on maailmalla kommentoitu

Saudi-Arabia tunnusti: Kriittisesti valtaapitävistä kirjoittanut toimittaja Jamal Khashoggi tapettiin konsulaatissa "nyrkkitappelussa" – Trumpin mukaan selitys on uskottava

Lähteet: AFP, STT, Reuters