1. yle.fi
  2. Uutiset

Hämeenlinnalaisnaiselle yli yhdeksän vuoden vankeusrangaistus taposta – kätki uhrinsa metsään

Nainen puukotti miehen hengiltä Hämeenlinnan Hauholla vanhan huoltoaseman pihalla kesäkuussa.

tappo
Kanta-Hämeen käräjäoikeuden sisäänkäynti
Kanta-Hämeen käräjäoikeus Hämeenlinnassa.Nina Keski-Korpela / Yle

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut hämeenlinnalaisen, vuonna 1980 syntyneen naisen yhdeksän vuoden ja kuuden kuukauden vankeuteen taposta ja hautarauhan rikkomisesta. Lisäksi naisen maksettavaksi tuomittiin noin 26 000 euroa erilaisia kuluja ja korvauksia.

Lisäksi oikeus tuomitsi naisen seurustelukumppanin, vuonna 1979 syntyneen miehen, rikoksentekijän suojelemisesta kolmen kuukauden vankeusrangaistukseen. Miehen syyte hautarauhan rikkomisesta hylättiin.

Nainen löi vuokranantajaansa, keski-ikäistä miestä, kahdesti teräaseella Hauholla Lautsiassa vanhan huoltoaseman pihalla 29. kesäkuuta.

Mies kuoli verenvuotoon. Pian tämän jälkeen nainen ja hänen rikoskumppaninsa raahasivat ruumiin pensasaidan viereen ja peittivät sen autosta ja asunnosta hakemillaan kahdella peitolla. Mies toimi kuljettajana, kun nainen kätki puukon surmailtana.

Seuraavana päivänä parivaljakko nosti ruumiin auton takakonttiin. He kuljettivat vainajan metsäautotien varteen noin neljän kilometrin päähän ja piilottivat hänet osittain kuusen alle metsän reunaan. Ruumiin päälle laitettiin risuja ja puun rankoja, peitot, tavaratilan maton ja jätesäkkejä. Tuomittu mies myi autonsa ruumiin kätkemisestä seuraavana päivänä.

Uhrista oli tehty katoamisilmoitus 1. heinäkuuta. Ruumiin löysi miestä etsimässä ollut henkilö, joka soitti poliisille.

Syyttäjä vaati naiselle taposta vähintään kymmenen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Tekoa oli naisen kertoman mukaan edeltänyt riita vuokranantajan asunnossa.

Molemmilla rikoshistoriaa

Nainen on ollut vangittuna heinäkuun 3. päivästä lähtien. Hän suorittaa jo vankeusrangaistusta toisesta rikoksesta. Nainen sai viikkoa ennen Hauholla tekemäänsä tappoa Helsingin hovioikeudelta vuoden vankeutta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Mies puolestaan vapautui vankilasta huhtikuussa. Hänet on tuomittu aiemmin muun muassa avovaimonsa taposta.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue seuraavaksi