Mies latasi koneelleen sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa materiaalia lapsista – käräjäoikeudelta ehdollinen vankeustuomio

Mies oli ladannut vertaisverkko-ohjelman avulla satoja videotiedostoja.

seksuaalirikokset
Lahden oikeustalo.
Mika Moksu / Yle

Päijät-Hämeen käräjäoikeus on tuominnut kolmekymppisen miehen törkeästä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan levittämisestä.

Tuomiosta kertoi ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat verkkosivuillaan (siirryt toiseen palveluun).

Miehen tietokoneella oli satoja videoita, joilla näytettiin alle 18-vuotiaita lapsia. Tallenteissa muun muassa esitettiin seksuaalista toimintaa, jossa mukana oli lapsi.

Osassa videoita lapsi on ollut erityisen nuori ja osassa esitetään vakavaa väkivaltaa. Mies oli ladannut ja tallentanut tiedostot vertaisverkko-ohjelman välityksellä koneelleen. Ohjelmaa käyttämällä mies oli myös jakanut kuvatiedostoja muille tiedostoja lataaville verkon käyttäjille.

Mies myönsi käräjäoikeudessa ladanneensa materiaalin tietokoneelleen, mutta hänen mukaansa tarkoitus ei ollut jakaa tiedostoja, vaan hän laittoi ne ohjelman ulottumattomissa olevaan kansioon. Tuomittu ei asiantuntijan mukaan pyrkinytkään tekemään sellaisia ohjelmanmuutoksia, jotka olisivat estäneet tiedoston jakamisen sen lataamisen yhteydessä, joskin valmiit tiedostot oli siirretty toiseen kansioon.

Mies sai puolen vuoden ehdollisen vankeusrangaistuksen. Etelä-Suomen Sanomien mukaan tuomio on lainvoimainen. Tuomio annettiin 27. syyskuuta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus