Mies oli Kuopion keskustan yökerhossa mukanaan sähkölamautin – poliisi: "En keksi mitään järkevää selitystä, miksi"

Järjestyksenvalvojat saivat tiedon sähkölamauttimesta ja soittivat poliisit paikalle.

Kuopio
Sähkölamautin.
Hämeen poliisi kertoi kesällä, että tällaisia taskukampun ja lamauttimen yhdistelmiä löytyy entistä useammin rikosepäiltyjen hallusta.Poliisi

Mies liikkui Kuopion keskustan yökerhossa mukanaan sähkölamautin, Itä-Suomen poliisi tiedottaa.

Tapaus sattui tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Poliisin mukaan järjestyksenvalvojat olivat saaneet noin aamukolmen aikaan tiedon, että yhdellä asiakkaalla oli hallussa sähkölamautin. Järjestyksenvalvojat olivat ottaneet miehen kiinni ja soittaneet poliisit paikalle. Kiinniotettu oli yrittänyt paeta tilanteesta ennen poliisien saapumista.

Poliisi takavarikoi lamauttimen ja tutkii tapausta vaarallisen esineen hallussapitona. Rikosylikonstaapeli Sami Hahl kertoo, että sähkölamauttimia löytyy joskus ihmisten hallusta esimerkiksi niin sanottujen "huumerattiepäilyjen" yhteydessä, mutta harvemmin ravintolan asiakkailta.

– Joskus puukko tai teräase voi unohtua taskuun, mutta en kyllä keksi mitään järkevää selitystä sille, miksi sähkölamauttimen kanssa on tultu ravintolaan, Hahl sanoo.

Hämeen poliisi kertoi kesällä, että rikosepäiltyjen hallusta löytyy entistä useammin sähkölamautin. Suurimmassa osassa tapauksia sähkölamauttimet ovat olleet taskulampun ja lamauttimen yhdistelmiä. Poliisin mukaan niillä kosketetaan uhria ja aiheutetaan kipua.