1. yle.fi
  2. Uutiset

Neste löysi ongelman bensiinierästään – viallinen bensiini sytytti Mersujen häiriövaloja

Elokuun alussa myyntiin tulleeseen erään oli päätynyt liian paljon natriumia.

polttoaineet
Neste Oilin kylmätankkauspiste.
Nesteen kylmäasema.Neste Oil

Polttoaineyhtiö Neste ilmoittaa paikallistaneensa ongelman, joka aiheutti häiriöitä Mercedes-Benz-merkkisissä autoissa aiemmin syksyllä. Taustalla oli laatupoikkeama yhdessä elokuun alussa jakeluun menneessä bensiinierässä, kertovat Neste ja Mersuja maahantuova Veho.

Yhteensä 216 Mercedes-Benz-autossa syttyi häiriömerkkivalo, sillä kyseiseen bensiinierään oli kertynyt normaalia suurempi pitoisuus natriumia. Tämän seurauksena autojen polttoaineen ruiskutussuuttimiin kertyi kemiallisen reaktion vuoksi metallisuolaa.

Ilmiö syntyi vain harvoissa automalleissa, koska suutintyyppi ei ole yleinen.

– Kyseisen bensiinierän kohonnut natriumpitoisuus on johtunut usean tekijän yhteisvaikutuksesta tuotteen valmistuksessa. Yleiset tuotestandardit eivät sisällä natriumpitoisuutta, kertoi Nesteen öljytuotteiden myynnistä Suomessa ja Baltiassa vastaava johtaja Tommi Juusela.

Neste on nyt tiukentanut omia sisäisiä ohjeitaan, joten ongelman ei pitäisi toistua. Yleisessä tuotestandardissa ei ole määräyksiä bensiinin natriumpitoisuuksista.

Neste pahoittelee autoilijoille aiheutunutta haittaa.

Vehon henkilöautoliiketoimintojen johtaja Kari Halonen oli tyytyväinen, että ongelman syy on löytynyt. Syytä osattiin etsiä Suomesta, koska ongelmaa ei ilmennyt missään muualla kuin täällä.

Merkkihuoltoon yhteyttä

Häiriön seurauksena Neste ja Veho tekevät Mercedes-Benz -merkkihuoltojen kanssa ylimääräisen määräaikaishuollon tai korjaamokäynnin yhteydessä ylimääräisen lisäainekäsittelyn. Toimi koskee kaikkia bensamoottorilla varustettuja Mersuja, jotka ovat vuosimallia 2012 tai uudempia. Ylimääräinen käsittely ei maksa asiakkaalle mitään.

Asiakkaita kehotetaan ottamaan yhteyttä valtuutettuun merkkihuoltoon, jos autossa on syttynyt moottorin häiriövalo. Jos häiriövalo ei ole syttynyt, voi autolla ajamista jatkaa huoletta.

Lue lisää:

Neste tutki autojen vikalähteeksi epäiltyä bensaa – "Mitään poikkeavaa ei ole löytynyt"

Lue seuraavaksi