Trump lupaa perusteellista tutkintaa pakettipommiepäilyistä: "Yhdysvalloissa ei ole sijaa minkäänlaiselle poliittiselle väkivallalle"

Muun muassa Hillary Clintonille ja Barack Obamalle lähetettiin räjähteitä sisältäneitä paketteja.

Pommit ja räjähdykset
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump istuu työpöytänsä takana.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump työhuoneessaan Valkoisessa talossa.Shawn Thew / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on tuominnut jyrkästi demokraattipoliitikoille ja uutiskanava CNN:lle lähetetyt räjähdepaketit. Trumpin mukaan Yhdysvaltain hallinto tutkii tapaukset perusteellisesti.

– Tällaisina aikoina meidän kaikkien on tultava yhteen ja lähettää selkeä viesti, että Yhdysvalloissa ei ole sijaa minkäänlaiselle poliittiselle väkivallalle. Tällainen toiminta on jyrkästi vastoin kaikkea, mikä meille yhdysvaltalaisille on tärkeää, Trump sanoi keskiviikkona.

Trump kommentoi asiaa lyhyesti Valkoisessa talossa ennen toista aihetta käsitellyttä tapahtumaa. Trumpin oli määrä matkustaa vielä samana päivänä kampanjoimaan Wisconsinin osavaltioon.

Yhdysvalloissa järjestetään kahden viikon päästä kongressin niin sanotut välivaalit, joiden on arveltu saattavan jakaa maata yhä jyrkemmin kahtia.

Pommiepäilyjä monin paikoin

Yhdysvaltojen salainen palvelu kertoi keskiviikkona, että entisen presidentin Barack Obaman sekä entisen ulkoministerin ja presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin postien joukosta löydettiin räjähteitä sisältäneet paketit. Salainen palvelu suojaa paitsi istuvaa presidenttiä ja varapresidenttiä ja heidän perhettään, myös entisiä presidenttejä ja heidän puolisoitaan.

Poliisin putkipommiksi kuvailema paketti oli saapunut myös uutiskanava CNN:n toimitukseen, joka jouduttiin evakuoimaan hälytyksen takia. Pommipakettiepäilyjä tutkittiin myös muualla Yhdysvalloissa.

Yksikään paketeista ei tiettävästi räjähtänyt, eikä kukaan loukkaantunut.

Lue lisää:

Clintonille, Obamalle ja CNN:n toimitukseen räjähteitä – New Yorkin poliisi: Yhteys Sorosille lähetettyyn pommiin

UPI:n Aaltola: Epäillyt pommipaketit tulehduttavat välivaalien kiihkeää ilmapiiriä entisestään

Suursijoittaja Sorosin postilaatikosta löytyi pommi

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus