HalpaHalli ei neuvotellut sunnuntaiaukiolosta henkilöstön kanssa – aloittaa yt-menettelyn vasta ammattiliiton puututtua asiaan

PAMin aluepäällikön mukaan yhtiö rikkoi lakia. Hän uskoo silti, että asia hoituu nyt neuvotteluteitse ilman riitoja.

yhteistoimintamenettely
Kuvassa on Halpa Hallin julkisivu
Heini Holopainen / Yle

HalpaHalli-ketju aloittaa yhteistoimintamenettelyn sunnuntaiaukioloista jälkijunassa, ammattiliiton otettua kantaa asiaan.

Palvelualojen ammattiliitto PAM kertoi nettisivuillaan (siirryt toiseen palveluun), että HalpaHallin päätös sunnuntaiaukiolosta tuli isolle osalle työntekijöitä yllätyksenä. Liiton puhelimet alkoivat soida sen jälkeen, kun tieto muutoksesta tuli. Joillekin työntekijöille se tuli median tai muiden välikäsien kautta, sanoo PAMin Pohjanmaan ja Keski-Suomen alueen aluepäällikkö Marja Salmivuori.

Henkilöstön pitäisi päästä vaikuttamaan ja kertomaan omia näkemyksiään, että päästäisiin yhteisymmärrykseen muutostilanteessa

PAMin aluepäällikkö Marja Salmivuori

Työajan määrääminen kuuluu kyllä työnantajan direktioon, mutta Salmivuoren mukaan yt-menettely pelisäännöistä olisi pitänyt käydä.

– Välillä tulee vastaan tilanteita, ettei yhteistoimintamenettelyä ole pidetty vaikka tulee olennaisia muutoksia työssä, työajoissa tai -tehtävissä. Se on harmillista, koska henkilöstön pitäisi päästä vaikuttamaan ja kertomaan omia näkemyksiään, että päästäisiin yhteisymmärrykseen muutostilanteessa.

Tältä osin HalpaHalli on Salmivuoren mukaan rikkonut lakia. Sittemmin työnantaja on kuitenkin ilmoittanut aloittavansa yt-menettelyn asiassa.

PAM haluaa myös luottamushenkilöt joka myymälään

Menettelyssä määritellään sunnuntaityön vapaaehtoisuus tai pakollisuus, mutta se ei aiheuta henkilöstövähennyksiä. Kaupan työehtosopimuksen mukaan sunnuntaityöstä pitää aina sopia, muuten se on vapaaehtoista.

– Työnantajan kanssa on avoin keskusteluyhteys, mitään riitaa ei ole. Uskon, että asia saadaan hoidettua neuvotteluteitse.

Kokkolan myymälässä ei ole luottamusmiestä, ja siitäkin PAM on pitkään Salmivuoren mukaan yrittänyt käydä keskusteluja. Tässä tilanteessa työnantaja on velvollinen neuvottelemaan työntekijöiden kanssa, sillä toisen yksikön luottamusmies ei voi toimia oman yksikkönsä ulkopuolella.

Salmivuori toivookin, että yhtiö saisi jokaiseen myymälään pian oman luottamushenkilön.

HalpaHalli kertoi maanantaina, että se pitää jatkossa myymälät auki myös sunnuntaisin. Pian 50-vuotias yhtiö on tähän saakka vedonnut kristillisiin arvoihin ja pyhittänyt lepopäivän kaupanteolta verkkokauppaa lukuun ottamatta.