Petra Ollia odottavat isot juhlat Lappajärvellä, mutta palkintoa joudutaan vielä miettimään: "Tontit, liittymät ja lupamaksut on jo hoidettu tähänastisilla saavutuksilla"

Maailmanmestaruusjuhlia suunnittelevat yhteistyössä Lappajärven kunta ja Lappajärven Veikot.

Petra Olli
Petra Olli
Attila Kisbenedek AFP / Lehtikuva

Petra Ollia odottavat Lappajärvellä isot juhlallisuudet, kunhan painija ehtii maailmalta kotimaakuntaan. Maailmanmestarille on luvassa myös taloudellista tukea, valmentautumisrahaa ja stipendejä.

Ollin vastaanottoa suunnittelevat yhteistyössä Lappajärven kunta ja Lappajärven Veikot.

– Onhan tämä aivan mahtavaa, että pieneltä paikkakunnalta, pienistä ympyröistä ja pienestä seurasta päästään nousemaan maailman huipulle asti, hehkuttaa Lappajärven Veikkojen puheenjohtaja Reijo Kärnä.

Myös kunnanjohtaja Tuomo Lehtiniemi noteeraa Ollin saavutuksen hyvin korkealle.

– Hyviä painijoita on Lappajärvellä ollut maailman sivu, mutta tällaista tulosta ei ole aikaisemmin tullut.

Juhlien suunnittelu vielä alkuvaiheessa

Tuomo Lehtiniemi sai torstain kuluessa vastata monta kertaa kysymykseen, miten Petra Olli palkitaan maailmanmestaruudesta.

– Kyselyitä on tullut maakunnasta asti, että miten Petraa voi muistaa.

Tässä vaiheessa Lehtiniemi lupaa, että varmasti muistetaan jotenkin ja isosti juhlitaan. Juhlallisuuksien suunnittelu on kuitenkin vasta aivan alkuvaiheessa.

Koska Ollilla on arvokisamitaleja jo ennestään, joudutaan tällä kertaa miettimään vähän pitempään, mikä olisi hyvä tapa palkita urheilija.

– Petralla on jo Lappajärven rannalla Pentinniemessä tontti. Tontit, liittymät ja lupamaksut on jo hoidettu tähänastisilla saavutuksilla. Katsotaan nyt, jos kehitellään siihen jollain porukalla jotain jatkoa, pohtii Lehtiniemi.

Kunta on tukenut Ollin valmentautumista ja aikoo tukea jatkossakin. Lappajärven Veikoilla puolestaan on oma stipendijärjestelmä, jonka perusteella Olli palkitaan.

"Lappajärveläinen vääntää"

Sekä Kärnä että Lehtiniemi tähdentävät, että Petra Olli jos kuka on palkintonsa ansainnut.

– Henkilönä Petra on sellainen, että hän on loistava mannekiini Lappajärvelle, toteaa Kärnä.

Kunnanjohtaja puolestaan on kuunnellut kotisohvalla Ollin otteluiden selostuksia tarkalla korvalla.

– Aina kuulostaa yhtä hienolta, kun kuulee selostajan sanat, miten siellä "lappajärveläinen vääntää", naureskelee Lehtiniemi.

Katso video: Elä uudelleen Petra Ollin kultapaini! Maailmanmestaruus ratkesi käsittämättömän jännittävän haastosirkuksen jälkeen