Kuvalliseen ilmaisuun voi vielä hakea minipilottirahaa Hämeenlinnassa

Hämeenlinna tukee tänä vuonna kuvallisen ilmaisun pieniä ideoita ja tapahtumia pikkusummalla.

Hämeenlinna
Graffitia Kaurialan koulun ulkoseinässä Hämeenlinnassa.
Lauri Rautavuori / Yle

Hämeenlinnassa vietetään tänä vuonna kuvataiteiden teemavuotta. Siksi tämän vuoden minipilottiavustukset kohdentuvat jollain tapaa kuvalliseen ilmaisuun.

Minipilotti on avustus, joka on tarkoitettu kokeelliseen tai uudentyyppiseen toimintaan. Koska tälle vuodelle on vielä jäljellä useampaan minipilottiin rahaa, toivoo kaupunki lisää avustushakemuksia.

Kaupungin kulttuuripäällikkö** Janne Niemisen** mukaan minipilotit ovat usein pienimuotoisesta aktivismista syntyviä ajatuksia, jotka halutaan toteuttaa ja joihin voi saada sitten pienen tuen.

Me opastamme myös hakemuksen tekemisessä, jos on epävarma olo.

Janne Nieminen

– Ne voivat olla hyvin monentyyppisiä, kunhan niihin liittyy jollain tavalla tämä kuvallinen ilmaisu. Jos on mikä tahansa idea, jonka haluaisi toteuttaa, tapahtuma tai tilaisuus, niin rohkeasti vaan yhteyttä.

Minipilottirahan voi käyttää esimerkiksi tarvikkeisiin, jotka pilotti tarvitsee onnistuakseen. Minipilotteja voi hakea ryhmä, jossa on mukana vähintään kaksi toimijaa. Yhtenä toimijana tulee olla yhdistys tai järjestö, jonka tilille avustus maksetaan.

– Me opastamme myös hakemuksen tekemisessä, jos on epävarma olo.

Ympäri vuoden haettavissa oleva minipilottiavustus on maksimissaan 500 euroa. Hakemuslomake löytyy Hämeenlinnan nettisivuilta. Hämeenlinnan kaupunki on myöntänyt minipilottiavustuksia jo seitsemän vuoden ajan.