Rössypotun arvostusta halutaan nostaa reseptikilpailulla: "Turha häpeily pois"

Reseptikilpailulla toivotaan esimerkiksi paikallisesta ruuasta kiinnostuneille turisteille enemmän vaihtoehtoja tarjolle.

Oulu
Perinteinen rössypottukaan ei  ole vahvistanut kaikkien pohjoispohjalaisten maakuntaidentiteettiä.
Perinneruoka rössypottu valmistetaan muun muassa veripaltusta.Yle

Oululaisen perinneruuan rössypotun arvostusta halutaan nostetaan tänään alkaneella reseptikilpailulla. Tuunaa rössy -reseptikilpailulla halutaan löytää uusia reseptejä, joiden myötä esimerkiksi paikallisesta ruuasta kiinnostuneille turisteille olisi tarjolla vaihtoehtoja.

Perinteisin tapa veripaltulle on keittää siitä perunoiden ja liemen kanssa rössypottua mutta reseptikilpailusta odotetaan uudenlaisia tapoja veripaltun valmistamiseen. Kampanjan aloituspäivän kunniaksi 17 oululaisravintolaa tarjosi lounaaksi rössypottua.

Eläkkeellä olevan keittiömestari Reijo Äijälän mukaan rössypottua kelpaisi tarjota myös arvovaltaisille vieraille.

– Ehdottomasti, turha ujostelu ja häpeily pois. Rössy on arvokas perinneruoka, jota varmasti kehtaa tarjota kenelle vaan.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä (siirryt toiseen palveluun)!