1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. lumi

Lumikaaoksen tukkima ysitie jälleen auki Jyväskylän ja Jämsän välillä – Video: Useita raskaita ajoneuvoja jäi jumiin

Tiellä oli aamulla noin kymmenen senttiä sohjoista lunta. Osa rekoista joutui odottamaan tien aukeamista yli 2,5 tuntia.

lumi
Rekkoja jumissa vt9 Jämsän Juokslahdella menossa Jyväskylän suunnasta kohti Jämsää eli etelään. Henkilöautoliikenne sujuu paikan ohi.

Ysitien liikenne tukkiutui aamulla Jämsän ja Jyväskylän välillä, kun useita raskaita ajoneuvoja jäi jumiin sohjoisella ja liukkaalla tiellä. Tieliikenneviraston mukaan tie saatiin avattua liikenteelle hieman kello puoli kymmenen jälkeen.

Paikalla olleen Ylen toimittajan Petri Aaltosen mukaan jono Ysitiellä venyi pahimmillaan useiden kilometrien mittaiseksi.

Rekkoja jumissa vt9 Jämsän Juokslahdella menossa Jyväskylän suunnasta kohti Jämsää eli etelään. Henkilöautoliikenne sujuu paikan ohi.
Rekat jäivät jumiin ylämäkeen Ysitiellä Juokslahden kohdalla.Petri Aaltonen / Yle

– Keli oli hurja, lunta satoi tosi sakeasti. Sekä Ysitie että tie 24 olivat huonossa kunnossa: teillä oli vain kapeat urat ja paksusti lunta.

Aaltosen mukaan lukuisia rekkoja oli Ysitiellä pysähdyksissä Juokslahden kohdalla, koska niiden eteen mäkeen oli juuttunut rekkoja. Levikkeelle pysähtynyt rekan kuljettaja Markus Niemi kertoi Aaltoselle aamulla kahdeksan jälkeen odottaneensa jo kaksi ja puoli tuntia.

Vaikea keli Ysitiellä lokakuun 26. päivänä.
Aamulla ennen kahdeksaa Ysitiellä oli paksusti lumisohjoa.Petri Aaltonen / Yle

Kokenut kuljettaja piti keliä huolestuttavana.

– Paha tilanne, monessa kohdassa oli liukasta.

Henkilöautoliikenne Jämsästä Jyväskylän suuntaan kulki koko ajan, mutta ei pohjoisesta etelään. Myös tiellä 24 Jämsästä Lahteen oli useampi yhdistelmä jumissa Arvajan paikkeilla.

Jämsän seudulla lumisade on hellittämässä, mutta muualla eteläisessä Suomessa lunta on vielä odotettavissa. Tieliikennekeskuksen päivystäjä Osmo Peltosen mukaan keli voi hankaloitua nopeasti, koska lämpötila on nollan tuntumassa.

Vaikea tilanne tien päällä useita tunteja

Vanhempi konstaapeli Jukka Polkutie Sisä-Suomen poliisilaitoksen tilannekeskuksesta kertoi aamulla, että alueella oli maassa noin kymmenen senttiä sohjoista lunta. Siksi painavammat rekat eivät päässeet mäkiä ylös ja aiheuttivat liikennetukoksia.

Vaikeat keliolosuhteet hankaloittivat liikennettä useita tunteja: tieliikennekeskuksen tieliikennepäivystäjä Jori Hilden kertoi aamulla kello seitsemän jälkeen, että rekat olivat jumissa lumessa ja tien kunnossapitotoimet olivat käynnissä.

Rekkoja jumissa lumipyryssä Ysitiellä.
Mäkeen juuttuneiden rekkojen perään kerääntyi kilometrien jono. Osa rekoista ehti odottaa tien aukeamista yli 2,5 tuntia.Petri Aaltonen / Yle

Polkutien mukaan Korpilahden kohdalla ysitiellä on tapahtunut yksi kahden henkilöauton kylkikolari, jossa ei syntynyt henkilövahinkoja.

Jämsässä Seppolantiellä yksi henkilöauto on ajanut ulos tieltä noin 70 kilometrin tuntinopeudella. Ensitietojen mukaan ulosajossa yksi henkilö on loukkaantunut lievästi.

Ylen meteorologin Matti Huutosen mukaan eteläiseen Keski-Suomeen on satanut parikymmentä senttiä lunta.

Perjantain säätilanne kartta.

Kaikki tarjolla oleva aurauskalusto liikenteessä

Polkutie kertoi, että kaikki hälytettävissä oleva aurauskalusto oli kutsuttu töihin.

Poliisi ohjasi tukospaikoilla liikennettä. Kiertotie järjestetiin Juokslahdentien kautta.

Aura-auto Ysitiellä lokakuun 26. päivän lumikaaoksessa.
Petri Aaltonen / Yle

Keski-Suomen pelastuslaitoksen alueella on tapahtunut muutamia ulosajoja. Pelastuslaitos on myös raivannut teille kaatuneita puita.

Kartta
Yle Uutisgrafiikka
Lue seuraavaksi