Supersankarikoulutuksessa opetellaan sankaritaitoja ja lentämistä – 5-vuotias Lenni Kemell: "Kärrynpyörillä pääsee paremmin piiloon"

Ylivieskassa on järjestetty tällä viikolla lapsille supersankarikoulutusta. Koulutukseen osallistunut Lenni Kemell osaa jo kaikki Hämähäkkimiehen liikkeet.

supersankarit (sankarit)
Lapsia Ylivieskan liikuntakeskuksessa supersankarikoulutuksessa.
Turtles asuinen Nuutti Kemell, hämähäkiksi sonnustautunut Lenni Kemell ja merirosvoksi pukeutunut Onni Vuorenmaa kertovat videolla supersankarikoulutuksesta.

Liikuntasali täyttyy töminästä ja naurusta, kun supersankarikoulutettavat hiovat sankaritaitojaan Ylivieskan liikuntakeskuksessa.

Salissa kirmaavat muun muassa Turtles, Dracula, merirosvo ja muutama Hämähäkkimies. Supersankareita Ylivieskassa opettaa supersankarikouluttaja Meri Satama.

Koulutus on tarkoitettu 2-6-vuotiaille. Yksi kerta kestää 45 minuuttia. Sen aikana opetellaan eri tapoja liikkua: takaperin, varpaillaan, sivuttain. Supersankarit vahvistavat myös lihaskuntoa ja totta kai lentotaitoa.

– Tämä viikko on ollut aivan mahtava. Minä vedän kaikenlaisia jumppia, mutta tämä ehdottomasti parasta, mitä saan tehdä, Satama innostuu.

"Supersankarit syövät porkkanaa, koska siitä saa voimaa"

Koulutukseen ovat osallistuneet myös ylivieskalaiset kolmevuotias Nuutti Kemell javiisivuotiaat Lenni Kemell ja Onni Vuorenmaa.

Hämähäkkimieheksi pukeutunut Lenni Kemell on jo oppinut useita supersankaritaitoja, kuten tekemään kärrynpyörän, voltin ja kuperkeikan.

– Minä tykkään Spidermanista ja muistan kaikki sen liikkeet – se ampuu seittiä ja hyppää vähän niin kuin kyykkyyn. Joskus Spiderman tekee kärrynpyöriä, kun niillä pääsee paremmin piiloon, Lenni Kemell selostaa.

Hän on tullut supersankarikoulutukseen yhdessä pikkuveljensä Nuutin kanssa, joka on sonnustautunut Turtles-asuun. Lenni Kemellin tieto supersankareista ei rajoitu pelkästään hämähäkkimieheen, hän tietää hyvin myös sen, mitä Turtlesit tekevät.

– Sen pitää osata mennä kaivoon. Olen nähnyt ohjelmissa, että Turtlesit menevät aina viemäriin ja sieltä ne taistelevat pahiksia vastaan.

Nuutti Klemell itse kuvailee supersankaritaitojaan hieman vaatimattomammin.

– Minä osaan vain kuperkeikan. En muuta.

Merirosvoksi pukeutunut Onni Vuorenmaa kertoo, että merirosvon pitää osata taistella miekalla. Ja niillä on silmälappu. Se olikin yksi syy, miksi Vuorenmaa päätyi merirosvoasuun.

– Merirosvo on hieno, kun sillä on silmälappu. Kaikilla ei aina ole silmälappua. Ja niillä voi olla huivi päässä taikka merirosvohattu.

Myös supersankarit tarvitsevat välillä taukoa ja tankkausta. Pienissä repussa on leipää, mehua ja hedelmiä. Lenni Kemellille on hyvin selvää, mikä on supersankarin ruokaa.

– Supersankarit syövät porkkanaa, koska siitä saa voimaa. Ja omenaa. Ne syö sitä, kun se on terveellistä.

Tunti loppuu siihen, että lapset asettuvat jonoon ja jokainen esittää keksimänsä supersankaritervehdyksen. Kun rajana on mielikuvitus, kaikki on mahdollista.