Nainen puukotti neljäätoista lasta päiväkodissa Kiinassa – Kiinassa tehty aiemmin useita veitsihyökkäyksiä päiväkoteihin ja kouluihin

39-vuotias nainen puukotti lapsia keittiöveitsellä. Poliisi ei ole kertonut veriteon motiivia.

Kiina
Kiinan Chongqing kartalla
Yle Uutisgrafiikka

Päiväkotiin hyökännyt nainen puukotti neljäätoista lasta Chonqqingin kaupungissa Kiinassa.

39-vuotias nainen on pidätetty teosta. Poliisi ei ole kertonut veriteon motiivia. Nainen tunkeutui kaupungin laidalla sijaitsevaan päiväkotiin aamupäivällä, kun lapset olivat menossa luokkiin.

Haavoittuneet lapset kuljetettiin sairaalaan, heidän saamiensa vammojen vakavuudesta ei ole kerrottu.

Kiinassa on tehty viime vuosina useita veitsi-iskuja kouluihin ja päiväkoteihin. Usein tekijät ovat kärsineet mielenterveysongelmista. Toisinaan tekijät ovat kertoneet motiivina olleen koston esimerkiksi viranomaisille.

Viime huhtikuussa veitsellä aseistautunut mies surmasi yhdeksän lasta ja haavoitti useita Mizhin piirikunnassa Shaanxin maakunnassa.

Kesäkuussa mies puukotti keittiöveitsellä kolmea poikaa ja äitiä koulun lähistöllä Shanghaissa. Kaksi lapsista kuoli puukotuksen seurauksena. Poliisi ilmoitti työttömän miehen kertoneen tekonsa olleen kosto yhteiskunnalle.

Vuonna 2010 lähes 20 lasta kuoli kouluihin tehdyissä iskuissa. Sen jälkeen monien koulujen turvajärjestelyjä parannettiin muun muassa rakentamalla portteja ja palkkaamalla vartijoita.

Lue lisää:

Veitsimies tappoi yhdeksän lasta Kiinassa

Kolme lasta ja opettaja kuoli puukotuksessa Kiinassa

Lähteet: AP