Kurikan kaupungintalosta löytyi kosteusvaurioita – kaupungin keskushallinto muuttaa Jurvaan

Kaupungintalosta löytyi tutkimuksissa kosteusvaurioihin viittaavia mikrobipitoisuuksia. Nyt selvitetään pikaisesti, miten hallinnolle saataisiin tilat Kurikan keskustasta.

kosteusvauriot
Kurikan kaupungintalo.
Kurikan kaupungintalo.Tuomo Rintamaa / Yle

Kurikan keskushallinnon henkilöstö siirtyy mahdollisimman pian vuokralle Jurvan alueella sijaitsevaan Sellan kiinteistöön. Muutto käynnistyy lähiviikkoina.

Kurikan kaupunginjohtaja Anna-Kaisa Pusan mukaan osa henkilöstöstä päässee muuttamaan jo ensi viikolla.

Kaupungintalon palveluiden muuton syynä on syyskussa tehdyissä Kurikan kaupungintalon sisäilmatutkimuksissa havaitut kosteusvauriot.

Kurikan kaupungin tiedotteen mukaan (siirryt toiseen palveluun) tutkimuksissa havaittiin jo aistinvaraisesti viitteitä mikrobivaurioista. Mittauksissa kaupungintalon rakenteista löytyi kohonneita kosteuspitoisuuksia. Niiden mikrobianalyysit paljastivat runsaasti tai erittäin runsaasti kosteusvaurioihin viittaavia mikrobeja, joista osa on myös mahdollisesti hometoksiineja tuottavia.

Tarkastukset tehtiin syyskuussa kaupungintalon 1. kerroksessa ja osassa toista kerrosta. Tutkimukset suositettiin muun muassa henkilöstön oireilun vuoksi.

Ratkaisuja haetaan kokonaisuuden tarkastelusta

Kurikka pyrkii selvittämään nyt pikaisella aikataululla, miten ja mistä hallinnolle saataisiin yhteiset tilat Kurikan keskustan alueella. Luvassa on koko kiinteistökannan ja palveluiden kattavampi tarkastelu.

– Tarkoitus on kartoittaa laajemminkin tulevat kiinteistöratkaisut ja kuntalaisille tarjottavien palveluiden tarpeet. Esimerkiksi kirjaston remontti ja muutenkin, mitä kannattaa remontoida ja mitä voi esimerkiksi vuokrata, Pusa sanoo.

Kurikan kaupunginhallitus saa maanantaina 29.10. käsiteltäväkseen kiinteistötyöryhmän nimeämisen. Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 12. marraskuuta. Nähtäväksi jää, miten kiinteistöasiat näkyvät ensi vuoden budjetissa.

– Nyt edetään uusia ja pysyviä ratkaisuja kohti, Pusa sanoo.

Lue lisää: Kaupunki, joka tuntuu vajoavan – Kurikassa on jo purettu useita rakennuksia ja nyt vajoaa kirjasto