Hyppää sisältöön

Asemaravintola sulkeutui Turengissa – pakkohuutokaupassa ovat nyt asemarakennus ja ravintolan irtaimisto

Pääradan varressa olevan Turengin aseman ravintolatoiminnan loppuminen on herättänyt Facebookissa laajan harmittelun ja pahoittelun.

Turengin asema on lähes vuoden 1862 asussa. Kuva: Ville Välimäki / Yle

Turengin aseman ravintolatoiminta on päättynyt Janakkalassa. Turengin aseman ravintolayrittäjät ovat ilmoittaneet asiasta Facebook-sivullaan. 1860-luvulta peräisin oleva puinen ja kunnostettu Turengin rautatieaseman rakennus on pakkohuutokaupassa.

Näkyvyydeltään Turengin asema on hyvin näyttävä rakennus pääradan länsipuolella Turengissa. Lähijunat pysähtyvät pikkuasemalla. Nopea junaliikenne ajaa vauhdilla aseman ohitse.

Ravintolatoiminnan lopettaminen on herättänyt yrityksen Facebook-sivulla vilkkaan harmittelun ja pahoittelun toiminnan loppumisesta. Yli kuusikymmentä ihmistä pahoittelee kommenteissaan ravintolatoiminnan päättymistä.

Harmissaan on myös yrittäjä, ravintolan asemapäälliköksi itseään kutsuva Mikko Sampo. Sampo kertoo Facebook-päivityksessä, että perusteellisesti ja hintavasti remontoitu Turengin asema ei pystynyt tuottamaan tarpeeksi, jotta se olisi peittänyt edes kiinteitä kustannuksia.

Pakkohuutokauppa verkossa vielä viikon verran

Turengin asemaa myydään nyt netissä pakkohuutokaupassa. Myynnissä ovat asemarakennuksen lisäksi myös yrityksen irtaimisto, huonekalut, keittiölaitteistot ja varastot. Tarjoukset on jätettävä sunnuntaihin 4. marraskuuta kello 18:aan mennessä.

Puinen asemarakennus on historialtaan ja tyyliltään ainutlaatuinen rautateiden historiassa. Turengin asema on rakennettu 1862. Samana vuonna Suomen suuriruhtinaskuntaan valmistui ensimmäinen rautatieyhteys Helsingin ja Hämeenlinnan välille.

Aseman on suunnittellut Carl Albert Edelfelt. Puurakennus on kaksikerroksinen ja kerrosala siinä on reilut 550 neliötä. Aseman tontti ei sisälly pakkohuutokauppaan.

Pakkohuutokaupassa kiinteistö oli myös syksyllä 2017, mutta siitä ei tarjottu riittävästi, jotta velkojat olisivat hyväksyneet tarjouksia. Kiinteistövälittäjä yritti löytää asemalle ja yritykselle ostajaa loppuvuodesta 2017 kevääseen 2018 asti.

.
.