Suuri Tarinakilpailu haastaa hämäläiset tarinoimaan

Kanta-Hämeessä halutaan elävöittää maakunnan matkailua tarinakilpailun avulla.

Kanta-Häme
Hämeen linna taustalla, etualalla taisteluväline
Nina Keski-Korpela / Yle

Hämeen ammattikorkeakoulun Vikke eli Virtuaalinen kulttuurimatkailu Kanta-Hämeessä -hanke järjestää koko maakunnan kattavan tarinakilpailun. HAMKin lisäksi Hämeen Suuren Tarinakilpailun suunnitteluun ovat osallistuneet Hämeenlinnan kaupunki ja Hämeen liitto.

Hämeenlinnan kaupungin matkailuohjelmaan kirjatun tarinakilpailun tavoitteena on lisätä kantahämäläisten tarinoiden avulla maakunnan kohteiden näkyvyyttä. Lisäksi tarinoiden toivotaan houkuttelevan matkailijoita historiallisesti kiehtovaan Hämeeseen.

Kilpailuun kaivataan tarinoita, jotka liittyvät maakunnan historiaan, tapahtumiin tai paikkoihin.

– Perheessä tai suvussa kauan kulkeneet tarinat ovat yleensä aika mehukkaita. Lisäksi kaivataan tietenkin lapsilta ja nuorilta tarinoita siitä, millaista on olla ja elää täällä Hämeessä, esimerkiksi tarina omasta seikkailupäivästä, kertoo Hämeen Suuri Tarinakilpailun projektipäällikkö Outi Mertamo.

Hämeen Suureen Tarinakilpailuun (siirryt toiseen palveluun) voivat osallistua kaikenikäiset kantahämäläiset. Kilpailussa on kolme eri luokkaa eli lapset, nuoret ja aikuiset.

Toiveena on saada matkailijoita houkuttelevia tarinoita verkkoon.

Outi Mertamo

Outi Mertamon mukaan tietoa kilpailusta on laitettu muun muassa kunnille, kouluille ja yhdistyksille. Hän toivookin, että tarinointiin osallistutaan mahdollisimman laajasti eri puolilta Kanta-Hämettä.

– Kilpailuun voi osallistua tarinalla, joka on joko kirjoitettu tai sitten se voi olla äänitiedosto tai video. Mahdollista on myös osallistua kuvamuodossa, jotta esimerkiksi alakoululaiset pystyvät tarinoimaan ja osallistumaan kilpailuun vaikka piirtämällä.

Verkon kautta tarinoita myös maailmalle

Virtuaalinen tarinakilpailu antaa mahdollisuuden käyttää kilpailutöitä digitaalisesti mahdollisimman laajasti. Näin on helpompi tutustua Kanta-Hämeeseen verkossa myös maakunnan ja Suomen ulkopuolella.

– Toiveena on saada matkailijoita houkuttelevia tarinoita verkkoon.

Tarinoita kerätään 7. marraskuuta ja 16. joulukuuta välisenä aikana. Hämeen Suureen Tarinakilpailuun lähetetyt tarinat julkaistaan verkossa, missä yleisö voi äänestää kilpailun parhaita tarinoita.

Voittajat julkistetaan Hämeenlinnan kaupungin syntymäpäivänä eli 19. tammikuuta 2019.