1. yle.fi
  2. Uutiset

Presidenttipari vierailee Vaasassa ensi viikolla

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailevat Vaasassa ensi viikon torstaina. Ohjelmassa on yritysten, korkeakoulujen ja nuorisovaltuuston tapaamiset sekä kaupunginorkesterin konsertti.

Tasavallan presidentti
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasi rovaniemeläisiä Sampokeskuksessa ja muistutti omien valintojen merkityksestä.
Presidenttiparin ohjemassa Vaasassa on kansalaisten tapaaminen kauppakeskus Rewell Centerissä.Maija-Liisa Juntti / Yle

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio vierailevat Vaasassa ensi viikon torstaina 1. marraskuuta.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan (siirryt toiseen palveluun) presidenttipari tutustuu Yrityskylän toimintaan yhdessä Vaasan nuorisovaltuutettujen kanssa. Yrityskylässä on vierailun aikaan meneillään 6.-luokkalaisten yrityskyläpäivä. Presidenttipari keskustelee nuorisovaltuutettujen kanssa valtuuston toiminnasta ja nuoria koskevista asioista.

Vierailuohjelmassa on myös Vaasan kaupungin, korkeakoulujen ja yritysten edustajien tapaaminen opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothnialla. Tapaamisessa keskustellaan julkisen sektorin, korkeakoulujen ja yritysten näkemyksistä sekä yhteistyöstä ympäristön kannalta puhtaampien ratkaisujen kehittämisessä ja kaupallistamisessa.

Vierailun päätteeksi presidenttipari osallistuu Vaasan ja Seinäjoen kaupunginorkesterien yhteiskonserttiin Vaasan kaupungintalolla. Konsertissa kantaesitetään Leif Segerstamin sinfonia nro 319, Ihmisihme. Sinfonia on omistettu presidenttiparin Aaro-pojalle.

Tasavallan presidentin kanslian mukaan presidentti Niinistö ja rouva Haukio tapaavat kansalaisia kauppakeskus Rewell Centerissä kello 16.35.

Lue seuraavaksi