Hyppää sisältöön

Poliisi ottanut kiinni miehen räjähdepakettien lähettämiseen liittyen Yhdysvalloissa – Trump kiitti viranomaisia nopeasta toiminnasta

Pidätetty on liittovaltion poliisin FBI:n hallussa. Miehen jäljille päästiin DNA:n ja sormenjälkien avulla.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump istuu työpöytänsä takana.

Poliisi on pidättänyt miehen liittyen räjähdepakettien lähettämiseen Yhdysvalloissa. Pidätetty on liittovaltion poliisin FBI:n hallussa. Pidätetty on 56-vuotias ja hänellä on rikostaustaa. Epäillyn jäljille päästiin DNA:n ja sormenjälkien avulla.

Mies otettiin kiinni perjantainaamuna autotarvikeliikkeen parkkipaikalla Floridassa, lähellä Fort Lauderdalea. Myös lisää pidätyksiä voi olla luvassa, kertovat viranomaiset.

New York Times -lehden mukaan (siirryt toiseen palveluun)pidätetty on rekisteröitynyt republikaani, ja tällä on pitkähkö rikosrekisteri. Rikosrekisteri sisältää muun muassa huume- ja petossyyteitä. Miestä on syytetty myös pommiuhkauksesta. Rekisterin mukaan viimeisin pidätys on vuodelta 2015. Mies on syntynyt New Yorkissa.

Suorassa lähetyksessä puhunut Yhdysvaltain presidentti Donald Trump painotti, että ei voi sallia poliittista väkivaltaa, ja että hän aikoo tehdä kaikkensa estääkseen sen.

– Nämä terrorisoivat teot ovat halveksittavia, eikä niillä ole sijaa maassamme, Trump sanoi.

Trump myös kiitti viranomaisia kovasta työstä ja nopeista tuloksista.

Perjantaina löytyi lisää paketteja

Viranomaiset löysivät lisää epäilyttäviä paketteja perjantaina.

Yksi kirjeistä oli lähetetty demokraattisenaattori Cory Bookerille, ja se löytyi aamulla postin lajittelusta Floridasta. FBI kertoo asiasta Twitterissä.

Toinen epäilyttävä kirje löytyi New Yorkista, ja se oli lähetetty Yhdysvaltojen kansallisen tiedustelupalvelun entiselle johtajalle James Clapperille.

Clapperin paketti oli lähetetty televisioyhtiö CNN:n osoitteeseen, yhtiö kertoo. Clapper työskentelee CNN:n analyytikkona. Clapper kommentoi, että ei ole yllättynyt olevansa epäilyttävän lähetyksen kohde, ja kutsui tapahtumia "vakaviksi".

Niin ikään demokraattisenaattori Kamala Harrisille ja miljardööri Tom Steyerille oli lähetetty epäilyttävät paketit.

Yksikään pommeista ei räjähtänyt

Alkuviikon aikana kymmenen demokraattipuolueen johtohenkilöä tai muuta presidentti Donald Trumpiin kriittisesti suuntautuvaa tahoa on saanut postin mukaana pommin.

Selvityksiä tehdään useissa osavaltioissa, mutta ne kohdistuvat erityisesti Floridaan.

Yksikään pommeista ei ole räjähtänyt. Räjähdeasiantuntijoiden alustavan arvion pommeja ei oltu alun perinkään tarkoitettu räjähtämään.

Poliisin eristämä alue kirjepommin takia joka oli osoitettu demokraattien kongressiedustaja Debbie Wasserman Schultzille. Kuva: Joe Raedle / Getty Images

Lue myös: