Hyppää sisältöön

YouTube-kanavan kuninkuus vaihtuu – ruotsalainen PewDiePie menettää valtikkansa intialaiselle Bollywood-musiikkikanavalle

Felix Kjellberg eli PewDiePie on pitänyt ennätystä tilaajamäärissä vuodesta 2013 saakka yli 67 miljoonalla tilaajalla.

Felix Kjellberg, eli PewDiePie Kuva: Pelle T. Nilsson / AOP

Intialaisen Bollywood-musiikkia tuottavan T-Series-levy-yhtiön YouTube-kanava on tavoittanut viikko viikolta PewDiePien tilaajamäärää. Molemmilla on YouTubessa yli 67 miljoonaa tilaajaa kanavallaan.

Analytiikkafirma Tubular Labsin mukaan (siirryt toiseen palveluun) T-Seriesin YouTube-kanavan tilaajamäärä kasvaa PewDiePien kanavan ohi tänä sunnuntaina tai maanantaina.

Perjantai-iltapäivänä T-Seriesillä oli enää 170 000 tilaajaa vähemmän kuin PewDiePiella.

PewDiePie striimaa YouTube-kanavallaan videopelaamistaan. Hänen pelivideoitaan on katseltu YouTubessa liki 19 miljardia kertaa vuodesta 2010 lähtien. Felix Kjellbergin tulot lasketaan miljoonissa euroissa, ja vuonna 2016 Time-lehti valitsi hänet maailman 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon.

– En oikeastaan välitä T-Seriesta. Jos YouTube kuitenkin muuttuu enemmän kallelleen yritysmaailman suuntaan, jokin muu tulee ja korvaa sen, PewDiePie eli Felix Kjellberg sanoo.

Intiassa valtavat kasvun mahdollisuudet

PewDiePien arvostelu kohdistuu siihen, että T-Series on yhtiö, ei verta ja lihaa oleva ihminen, johon saa henkilökohtaisemman kontaktin.

T-Series tuottaa hindinkielisten Bollywood-musiikkivideoiden ohella musiikkia myös muilla Intiassa puhuttavilla kielillä kuten tamililla. Sen YouTube-kanava sisältää ainoastaan musiikkivideoita.

Kanavan katsotuin video toistaiseksi on ollut (siirryt toiseen palveluun) punjabilaisen laulajan Guru Randhawan "Lahore". Sillä on yli 600 miljoonaa katselukertaa.

T-Series julkaisee keskinmäärin kuusi videota vuorokaudessa, PewDiePie kaksi. Yhden miehen operaationa Kjellberg ei pysty samaan.

Intia tarjoaa valtavia kasvun mahdollisuuksia striimausmarkkinoilla. Sen väestö on 1,3 miljardia ja kasvaa edelleen voimakkaasti. Samoin kasvaa myös älypuhelinten käyttäjien määrä toisin kuin monissa länsimaissa.

Internetin käyttäjiä intialaisista on yli 500 miljoonaa. YouTube-kuninkuuden siirtyminen Intiaan alleviivaa tätä kasvua

Syyskuussa T-Series sai 4,2 miljoonaa uutta tilaajaa, kun PewDiePie tyytyi 863 000 uuteen seuraajaan.